lauantai 12. helmikuuta 2022

Mikki Lish & Kelly Ngai: Taikuuden talo

 

Alkuteos: The House on Hoarder Hill (2020)

Kääntäjä: Terhi Kuusisto

Lukija: Rosanna Kemppi

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 7h 48min

Kustantaja: Aula & Co

ISBN: 9789523640917

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Taikuuden talo #1

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2022: 8. Kirjassa löydetään jotain kadotettua tai sellaiseksi luultua (8/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 7, 13, 16, 20, 28, 29 ja 43

*Taikuuden talo on huiman kirjasarjan ensimmäinen osa

Hedy ja Spencer lähetetään jouluksi isoisänsä hoiviin taloon, joka on pullollaan taikaesineitä, joihin ei missään nimessä saa koskea. Pölyisiin kehyksiin alkaa ilmestyä viestejä, jotka johdattavat lapset kadonneen isoäitinsä jäljille. Mitä heidän taikuri-isoisänsä salailee? Apunaan täytetty (puhuva) hirvenpää ja (myöskin puhuva) karhuntalja ja vastassaan kiukkuiset kivipatsaat ja ruumiistaan irtaantunut henki Hedy ja Spencer lähtevät selvittämään totuutta.

Mikki Lish ja Kelly Ngai ovat australialaisia kirjoittajia, jotka luovat yhdessä jännittäviä mielikuvitusmaailmoja. Koska Mikki asuu Yhdysvalloissa ja Kelly Australiassa, heidän yhteistyönsä tapahtuu usein niin että jommalla kummalla on pyjama päällä. Kellyn lempihetkiä ovat sellaiset aamut, joina hänen puhelimensa odottaa Mikin yön aikana lähettämiä villejä, uusia ideoita.*



Taikuuden talo on tarttuva avaus, josta löytyy mukavasti huumoria, yllätyksiä sekä jänniä tilanteita. Sisarukset Hedy ja Spencer ovat sympaattisia tapauksia, joiden väleissä on kivasti sisarusten välistä kemiaa. Heidän isoisänsä taas on ihanan höppänä omine oikkuineen. Talo taas… no se on melkoinen tapaus erikoisuuksineen. Siellä nimittäin on oikeaa taikaa, katoavia esineitä, puhuvia esineitä ja paljon, paljon salaisuuksia.

Tarina rytmittelee hienosti. Menneisyyden salaisuudet paljastuvat vähitellen ja lasten hoksottimet pääsevät käyttöön. Mutta onnistuvatko he selvittämään vanhan mysteerin? Löytävätkö he kadonneen isoäitinsä? Entä mitä muita salaisuuksia kätkeytyy taloon ja sen ympäristöön?

Tarttuva tarina. Kiinnostavia henkilöhahmoja. Ja loppu jää odottamaan jatkoa.

Lukijana Kemppi on hyvä tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti