keskiviikko 16. helmikuuta 2022

John Verdon: Painajaisuni

 

Alkuteos: Wolf Lake (2016)

Kääntäjä: Marja Luoma

Lukija: Jukka Pitkämäki

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 15h 21min

Kustantaja: Gummerus

ISBN: 9789512423316

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Dave Gurney #5

Peukku: ^^b

*Voiko painajaisunta käyttää murha-aseena? Neljä eri puolella USA:ta asuvaa miestä kertovat nähneensä toistuvasti saman painajaisunen. Kun kaikki neljä miestä löydetään kuolleina, ilmeisesti itsemurhan tehneinä, entinen NYPD:n murhatutkija Dave Gurney pyydetään apuun. Käy ilmi, että kaikilla uhreilla oli jonkinlainen yhteys kuuluisaan psykologiin Richard Hammondiin, joka pitää kiisteltyjä hypnoterapiaistuntojaan vanhassa, jo loistonsa menettäneessä kartanossa. Viralliset tahot ovat vakuuttuneita Hammondin syyllisyydestä, mutta tarinassa tuntuu olevan monta aukkoa. Gurney matkustaa vaimonsa Madeleinen kanssa tapaamaan Hammondia lähestyvän lumimyrskyn uhallakin ja päätyy tutkimaan yhtä elämänsä oudoimminsta - ja vaarallisimmista - tapauksista.*



Verdonin tuttuun tyyliin tarina kehkeytyy hitaasti ja kaikessa rauhassa. Faktoja tarjotaan tasaiseen tahtiin ja ihmiset oikeasti keskustelevat keskenään. Samalla rakennetaan maisemaa, jossa on petollisia kuoppia ja monia mahdollisuuksia päätellä asiat väärin. Vastaan tuleekin monia yllätyksiä mutta onneksi myös tilanteita, joissa lukija/kuuntelija huomaa olevansa tilanteiden tasalla. Nyt juoni pistää todella välillä veren hyytymään ja aiheuttaa jopa lievää pahoinvointia… Miten sairas ihmismieli voikaan olla?

Pidän Painajaisunessa erityisesti siitä, että Gurneyn vaimo, Madeleine, on mukana aktiivisesti ja häneen ja hänen menneisyyteensä panostetaan. Kaksikon parisuhde on kuin perhosten tanssia ja sitä on kiinnostava seurata.

Pitkämäki on miellyttävä lukija, jota kuuntelen mielelläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti