keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Roye Okupe: Iyanu : Child of Wonder. Volume one

 

Alkuteos: Iyany: Child of Wonder (2021)

Kuvittaja: Godwin Akpan

Teksti: Roye Okupe

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 109

Kustantaja: Youneek Studios

ISBN: 9781506723044

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Iyanu #1

Peukku: q^^

*Iyanu, a teenage orphan with no recollection of her past, suddenly discovers that she has abilities that rival the ancient deities spoken of in the folklore of her people. It is these abilities that are the key to bringing back an “age of wonders,” as Iyanu begins her journey to save a world on the brink of destruction! The Corrupt - curse wildlife and strange, divine beasts - are determined to destroy humanity, unless Iyanu can stop them.

Dark Horse Books and YouNeek Studios are proud to present a shared universe of fantasy and superhero stories inspired by African history, culture, and mythology - created by the best Nigerian comics talent!*





Iyanun kuvitus on harmonista jälkeä. Minun silmääni se näyttää tietokoneella tehdyltä. Sen pienoinen heikkous on tummuus. Monesti ruudut ovat hyvin tummia, jolloin ei kuvista välttämättä saa kaikkea irti. Osa hahmoista myös näyttää liikaa toisiltaan tai heidän ikäänsä on mahdoton arvioida. Minusta hahmolta syö uskottavuutta, jos hänen pitäisi olla suuri neuvosmies, mutta hänen poskensa ovat yhtä siloiset kuin 13-vuotiaalla pojalla.

Tarinan maailma vaikuttaa kiinnostavalta. Inspiraatiota se on saanut todellisesta historiasta ja maailmasta. Aivan kaikkea ei tarinassa heti paljasteta ja itse tajusin harmittavasti vasta lopussa sen, että sarjakuvan päätteeksi löytyy monta informatiivista sivua, jossa käydään läpi sarjakuvan historian tapahtumia… Kannattaa siis aluksi vilkaista loppuun!

Tarina käynnistyy minusta hitaanlaisesti. Mutta sitten äkkiä se lähes räjähtää liikkeelle. Kaikki tuntuu tapahtuvan yhtenä ryöppynä, josta Iyanu itse ei tunnu tajuavan juuri mitään. Albumi päätyy mukavaan koukkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti