torstai 24. maaliskuuta 2022

Catherine Doyle: Myrskynvartijoiden taistelu

 

Alkuteos: The Storm Keepers’ Battle (2021)

Kääntäjä: Leena Ojalatva

Lukija: Kalle Chydenius

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kesto: 8h 25min

Kustantaja: Kumma-kustannus

ISBN: 9789523702370

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Myrskynvartija #3

Peukku: q^^

*Eeppinen päätös Myrskynvartija-trilogialle!

Kammottava Morrigan-velhotar on herännyt kuolleista, ja myrskynvartija Fionn Boyle joutuu elämänsä taisteluun. Arranmoren saaren eripuraiset asukkaat taistelevat aikaa vastaan etsiessään keinoa voittaa Morrigan ja hänen alati kasvava sielunvaanija-armeijansa, mutta lopulta vain Fionn voi estää velhotarta syöksemästä maailmaa kaiken nielevään pimeyteen. Oppiiko hän hallitsemaan voimansa ajoissa pelastaakseen Arranmoren ja ystävänsä?

Myrskynvartijoiden taistelu on jännittävän Myrskynvartija-trilogian viimeinen osa. Sarjan käännösoikeudet on myyty 20 maahan ja se on voittanut useita palkintoja.

Catherine Doyle kasvoi Atlantin rannalla läntisessä Irlannissa. Hänen rakkautensa lukemiseen alkoi irlantilaisten myyttien ja legendojen parissa, mikä synnytti hänessä halun kirjoittaa myös itse. Kirjasarjaan Catherine sai inspiraation omilta esi-isiltään, jotka asuivat Arranmoren saarella.

Suositusikä 10+*




Trilogia päättyy melkomoiseen taisteluun. Sen verran tarkkaan tapahtumia taistelussa kuvaillaan, että itse harkitsisin sitä, onko vielä 10-vuotias valmis lukemaan tätä yksin. Muuten tarina on hieno kokonaisuus ystävyydestä, oman rohkeuden löytämisestä ja yhteisön vahvuudesta. Tarina ottaa synkempiä aiheita käsittelyyn, mutta samalla se myös saa nuoret sankarit kasvamaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Menneet aikakerrokset punotaan hienosti yhteen eheäksi kokonaisuudeksi.

Hieno päätös trilogialle. Lukijana Chydenius on vankka ja muuttumaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti