lauantai 19. maaliskuuta 2022

Niki Smith: The Golden Hour

 

Alkuteos: The Golden Hour (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 237

Kustantaja: Little, Brown and Company

ISBN: 9780316540339

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

*Ground yourself. Find a focus. Something small. An anchor. When the world feels unstable, find an anchor.

Struggling with anxiety after witnessing a harrowing instance of gun violence, Manuel Soto uses photography to cope, finding anchors to keep him grounded – first through his cell phone and eventually with his very own camera. His days are a lonely, latchkey monotony until he’s teamed with his classmates Sebastian and Caysha for a group project.

Sebastian lives on a grass-fed cattle farm outside town, and Manuel finds solace in the open fields and the antics of the newborn calf Sebastian is hand-raising. As Manuel aids his new friends in their preparations for the local county fair, he learns to open up, confronts his deepest fears, and even finds first love.*





Sarjakuvassa kuvataan hyvin paniikkikohtauksia. Ne on kuvattu mustavalkoisina ja niissä säteilee viivoja. Ympäristö katoaa täysin. On vain tunne. Ahdistus. Mutta on olemassa myös “ankkuri”, keino keskittyä ja saada itsensä rauhoitettua. Manuelille se on valokuvaus.

Manuel on joutunut todistamaan ampumistapausta, jossa hänen opettajansa loukkaantui. Tästä syystä hän käy terapiassa ja saa kohtauksia. Hän on pitkällisen toipumisprosessin keskellä, eikä se ole helppoa. Onneksi hän päätyy tekemisiin Sebastianin ja Cayshan kanssa. Kaksikosta tulee Manuelille uusia ystäviä ja hän alkaa päästä kiinni elämästä.

Hyvää kuvausta ja kerrontaa. Sekä kuvitus, joka vie mukanaan. Varsinkin osa Manuelin ottamista valokuvista on todella kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti