torstai 10. maaliskuuta 2022

JP Koskinen: Kannibaalien keittokirja

 

Alkuteos: Kannibaalien keittokirja (2017)

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Sivumäärä: 124

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789520116651

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Musta satiiri lihansyönnin maailmasta.

Oskari Patamäki on arvostettu ravintolakriitikko, mainosmies ja kulinaristi, jonka suurin intohimo ei kestä päivänvaloa. Yksinäinen visionääri suunnittelee läpimurtoa maailman ruokapulan ratkaisemiseksi, kun kohtalo vyöryttää hänen tielleen esteitä: uusi esimies, lumoava nainen ja salaliittoteorian riivaama isoveli.

Kannibaalien keittokirja on uudenlainen aluevaltaus JP Koskisen laajassa tuotannossa. Se on mustan huumorin sävyttämä trilleri, genrerajoilla leikittelevä romaani erityisestä miehestä, jolla on erityinen lahjakkuus.*







Kirja alkaa joukolla varsin erikoisia reseptejä ja ruokaohjeita. Näissä ruoissa käytetään aineksina esimerkiksi juoponmaksaa ja taiteilijan sydäntä… Ne ovat reseptejä kannibaaleille. Reseptit on kirjoittanut Oskari, joka on itse kannibaali. Ja Oskarin elämä on menossa päin puuta. Vai onko? 

Reseptiosuus on aika tylsä ja kuiva luettavaksi. Sen jälkeen teksti paranee. Oskarin elämä tarjoaa mustaa ja kuivaa huumoria. Teksti on kirjoitettu sujuvasti ja se on nopealukuista. Juoni on omalla kierolla tavallaan viihdyttävä ja yllättävä. Kokonaisuutena kirja on luettava ja jopa viihdyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti