sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Tom Tully: Adam Eterno : a hero for all time

 

Alkuteos: Adam Eterno : a Hero for all time (2021)

Kuvittaja: Tom Kerr, Colin Page, Francisco solano López, Eric Brandbury, Ted Kearon & Rex Archer

Teksti: Tom Tully

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 127

Kustantaja: Rebellion

ISBN: 9781781088692

Muoto: Nid.

Peukku: q^^

Huom: Thunder & Thunder vuosijulkaisuissa 1970-1974

*16th Century, England. Adam Eterno was working as an assistant to the great alchemist Erasmus Hemlock who had just created the ‘Elixir of Life’! Defying his master’s orders, Adam greedily swallowed the potion, but was caught in the act. Erasmus was so enraged he placed a curse upon his treacherous student, ‘gifting’ him with immortality. Unless Adam was critically wounded by a weapon made of pure gold he would be “doomed to wander through the labyrinths of time…!”

From the high seas of 1770 to the Western Front in 1916, follow Adam Eterno’s earliest adventures from the pages of Thunder.*




Tämä kokoelma albumi sisältää viikkojulkaisuina alkujaan julkaistua sarjaa. Siksi sen lukeminen yhtenä albumina on aavistuksen huvittavaa. Lähes jokaisella aukeamalla kun kerrataan aluksi edellisiä tapahtumia ja lopussa taas lukee “jatkuu ensi viikolla”. 

Sarjakuva on mustavalkoinen ja aika tumma. Onneksi henkilöhahmoja ei ole hankala erottaa toisistaan. Tämä tosin johtuu enemmän siitä, että yksittäiset tarinat ovat melko lyhyitä ja Adamilla on lähes poikkeuksetta viitta päällään. Näiden lyhyiden seikkailujen aikana Adam säntäilee pitkin poikin aikaa. Aluksi hän etsii epätoivoisesti puhdasta kultaa olevaa asetta, jonka avulla hänen kirouksensa voisi päättyä. Mutta sitten hän tajuaa voivansa auttaa ihmisiä, joten hän alkaa pelastamaan heitä. Ja äkkiä hän pyrkiikin karttelemaan kultaa…

Minun makuuni aika sekava ja “tönkkö” sarjakuva. Omana aikanaan varmaan varsin vetävä, mutta nyt tuntuu hieman ajastaan jääneeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti