tiistai 29. maaliskuuta 2022

Richard Osman: Torstain murhakerho

 

Alkuteos: The Thursday Murder Club (2020)

Kääntäjä: Arto Schroderus

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 11h 34min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511392224

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Torstain murhakerho #1

Peukku: ^^b

*Vuoden dekkaritapaus on todellinen mielihyvän majakka. Liity mukaan Torstain murhakerhoon!

Rauhaisassa luksustason eläkeläiskylässä neljä ystävystä kokoontuu joka torstai selvittämään ratkaisematta jääneitä rikoksia, joiden tutkintakansioita yksi joukosta hankkii suhteillaan poliisin arkistoista. Kun kylän alueella tapahtuu raaka murha, joutuu kerho tositoimiin.

Britanniassa myyntiennätyksiä rikkonut esikoisdekkari on nyt megatapaus kaikkialla maailmassa. Hykerryttävä hyvän mielen dekkari on kuin yhdistelmä Minna Lindgrenin Ehtoolehto-romaaneja, Agatha Christien Miss Marpleja sekä suosikkisarja Emmerdalea! Murhamysteeriä ei ole koskaan ratkaistu näin harmailla aivosoluilla!*



En ihmettele miksi tästä kirjasta on puhistu. Minuunkin osui ja upposi! Tarjolla on kiintoisia henkilöhahmoja kiintoisine historioineen. Mukaansatempaava juoni ja monia sattumuksia ja yllätyksiä joita ei todellakaan ole osannut arvata. Lukijan/kuuntelijan päätä sekoitetaan milloin mitenkin ja päätelmät heittävät välillä todella häränpyllyä. Aivan mahtavaa!

Kirjan eläkeläiset ovat sympaattisia ja herttaisia. Ja aivan äärettömän kieroja! He ovat valloittavia ja heidän menneisyytensä kiinnostavat. Näin on myös poliisien laita. Donna ja Chris ovat inhimillisiä ja helposti lähestyttäviä. Ja aivan murhakerholaisten vietävissä. Kirjan “sivuhenkilöt” ovat myös melkoisia tapauksia. Eivätkä ollenkaan niin yksinkertaisia kuin mitä voisi aluksi luulla…

Juoni etenee hyvin ja moneen kertaan se yllättää. Aina positiivisesti. Ensimmäiset olettamukset osoittautuvat yleensä vääriksi ja murhakerholaisten toimet ovat uskomattomia. Kierot pirulaiset. Huumoria löytyy mukavasti ja asioita käsitellään kunnioituksella ja taitavasti. Kerronta toimii. Välillä “luetaan” päiväkirjaa, välillä seurataan suoraan vierestä. Raikasta.

Mahtava jännäri! Olen koukussa ja haluan päästä lukemaan lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti