lauantai 14. tammikuuta 2023

Annina Holmberg: Seitsemän kukkulan taika


Alkuteos: Seitsemän kukkulan taika (1997)

Kuvittaja: Edina Dufala

Ilmestymisaika: 1997 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Sivumäärä: 148

ISBN: 951-0-21644-5

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2023: 1. Kirjassa on kartta (1/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 6, 33ja 42



*Ylös ja alas,

päälle tai juureen

pilvi voi kohdata nurmikon.

Ikitaiassa seitsemään suureen,

vanhaan vara taottu on.


Eppu ja Jolanda saavat ukko Kasparin kaupasta mukaansa taikakirjan, jonka avulla heidän on pelastettava kotikaupunkinsa. Huikea satu hyvän ja pahan taistelusta seitsemällä kukkulalla.*




Alun pienen kangertelun jälkeen tämä nopeasti etenevä seikkailusatu etenee hyvin ja tarina vie mukanaan. Eppu ja Jolanda ovat innokkaita ja, vaikka heistä ei kamalasti kerrotakaan, samaistuttavia. Heidän intonsa on tarttuvaa. Mukaan mahtuu myös kaverisuhteiden kiemuroita. Ei pelkästään arvoitusten ratkaisemista. Ne arvoitukset tässä ovatkin parhaita, sillä osaa niitä saa pähkäillä, osan taas hoksaa kohtalaisen helposti. Tosin, karttaa tarvitaan kun kukkuloita metsästetään.


Mukana on perinteinen hyvän ja pahan asettelu. Näitä edustavat aikuiset on ehkä kuvattu hieman liian "perinteisesti". Ilkeä mustanpuhuva noita-akka ja tärkeissä hetkissä viittaan ja tähtimyssyyn pukeutuva vanhempi herra, mutta tämän kanssa elää. Pääpaino on nimittäin kuitenkin enemmän lapsissa ja heidän tekemisissään.


Kiva kokonaisuus. Mukavasti jännitystä ja parit yllätykset. Mukava lasten seikkailu, jonka lukee vaikka yhdeltä istumalta tai pienemmissä erissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti