keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Dan Watters: Cowboy Bebop. 1, Supernova swing

Alkuteos: Cowboy Bebop: Supernova Swing (2022)

Kuvittaja: Lamar Mathurin

Teksti: Dan Watters

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Titan Comics

Sivumäärä: 112

ISBN: 9781787737877

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Cowboy Bebop #1

Peukku: q^^



*Based on the hit Netflix series Cowboy Bebop, itself an adaptation of the critically-acclaimed anime.


In 2171, a crew of bounty hunters, known as Cowboys, travel the solar system in search of outlaws on their reliable ship, the Bebop. Spike has a past full of violence he can never escape. Jet was a cop who lost faith in the system. Faye is a renegade who trusts nobody. Together they hunt for bounty and adventure, all the while searching for the one thing that connects them all – somewhere they belong.


When the hunt for their latest bounty, Melville, goes horribly wrong, the crew discovers he possesses something every Cowboy in the solar system will covet: a vest that grants the wearer unlimited luck!*



Kuvituksesta huomaa, että ideaa on matkittu selvästi Netflixin sarjasta. Henkilöhahmot nimittäin näyttävät ainakin kannessa melkoisesti heiltä. Sivuilla yhdennäköisyys ei ole aivan yhtä tarkkaa, mutta siihen vaikuttaa sarjakuvan tyyli muuten. Tyyliltään tämä on nimittäin aika värikäs ja yksityiskohtien osalta enemmän "sinne päin". Toki asiat erottaa, mutta monesti räväkkyys ja vauhti ajavat ohi yksittäisestä tarkkuudesta. Tähän se kuitenkin sopii, sillä vauhti ja dynamiikka ovat omiaan juoneen.


Sitten se juoni. Jos miettii sarjaa, niin tätä on hivenen vaikea sijoittaa tiettyyn kohtaan. Ennen sarjan loppua kuitenkin, sillä Vicious on hengissä ja ainakin hengessä mukana. Porukka kärsii samoista ongelmista kuin aina: ei ole rahaa ja kukin toimii vähän tai enemmän oman tyylinsä mukaan. Mutta... Jotenkin liivi, jolla voi hallita onnea, menee jo enemmän kuin pikkaisen ylitse. Sellainen kuitenkin näyttäisi nyt olevan kasinoryöstäjän hyppysissä ja tietysti kaikki haluavat sen itselleen... Kuka liivin lopulta saa ja millaiseen hintaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti