tiistai 10. tammikuuta 2023

Frank Herbert: Dyynin messias


Alkuteos: Dune Messiah (1969)

Kääntäjä: Hilkka Pekkanen

Lukija: Ilkka Villi

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 10h 29min

ISBN: 9789510482124

Muoto: e-äänikirja (Storytel)

Sarjamerkintä: Dyyni #2

Peukku: ^^b



*12 vuotta on kulunut Arrakis-aavikkoplaneetalla, ja Paul Atreides, fremenien messias, on päässyt ennennäkemättömään valta-asemaan. Siltikään hän ei pysty pysäyttämään hänen nimissään taistelevia fanaatikkoja, ja se on vaatinut jo lukemattomia ihmishenkiä. Samaan aikaan Paulia uhkaa hänen vastustajiensa salaliitto.

Frank Herbert (1920-1986) oli tieteiskirjallisuuden suurimpia nimiä. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli mm. toimittajana, simpukansukeltajana, radioäänenä ja luovan kirjoittamisen opettajana. Hänen teemoihinsa lukeutuvat ympäristö, talous, politiikka ja valta. Hänen pääteoksenaan pidetään Dyyniä, joka on nähty valkokankaalla David Lynchin (1984) ja Denis Villeneuven (2021) versioina.*


Jatkoa Dyynille, joten sen lukeminen/tunteminen on oikein suotavaa. Muuten kaikkiin asioihin ei pääse kunnolla käsiksi tai perille.

Kymmenkunta vuotta on kulunut. Planeetta ja koko avaruus on muuttunut. Salaliittoa suunnitellaan, mutta se ei ole ainut. Kokeellisia asioita tapahtuu ja rakkaus osoittaa omaa voimaansa. Millaiseen tilaan Dyynin planeetta jää, kun Paul päättää seurata hieman erilaista polkua? Onko kohtaloa sittenkin mahdollisuus muuttaa?

Kiinnostava tarina. Hyviä yllätyksiä. Mielenkiintoinen maailma. Pidän kokonaisuudesta.

Villi lukee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti