torstai 5. tammikuuta 2023

S.M. Vidaurri: Iron or the war after


Alkuteos: Iron: or the War After (2019)

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kustantaja: Archaia

Sivumäärä: 152

ISBN: 9781684152988

Muoto: Nid.

Peukku: q^^



*It is the aftermath of a long war, in a world of constant winter.


When an intelligence spy from the Resistance – the rabbit, Hardin – steals secret information from a military base of the Regime, his actions set off a chain of events that reverberates through the ranks of both sides, touching everyone from the highest-ranking officials to the smallest orphaned child. When the snow finally settles, who will be the true patriot and who the true traitor?

Iron: Or The War After marks the debut graphic novel from storyteller S.M. Vidaurri (Iscariot) who weaves a heartfelt fable shrouded in political intrigue.* 


Tämä nuorten sarjakuva on aika synkkä. Se sijoittuu maailmaan, jossa eläimet elävät kuten ihmiset. Maailmassa on ollut juuri sota ja sen jäljet näkyvät vielä kaikkien elämässä. On vastarintaliikettä, salaliittoja, poliittista korruptiota... Näillä sivuilla seurataan jänisperheen vaiheita. Äiti on kuollut, isä kapinallinen. Mutta pahimpaan paikkaan joutuvat lapset. He päätyvät pelinappuloiksi aikuisten kentälle. Eikä se kenttä ole kaunis tai helppo.

Julma tarina.

Kuvitus on omalla tavallaan viehättävän yksinkertainen. Se on simppeli ja siinä käytetään niukasti värejä. Mustaa, harmaan eri sävyjä sekä sinisen monia vivahteita. Jännittävä kokonaisuus, jota ei kuitenkaan ole aivan helppo pureskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti