tiistai 31. tammikuuta 2023

Julia Quinn: Bridgerton: Kirjeystävä


Alkuteos: To Sir Phillip with Love (2003)

Kääntäjä: Laura Liimatainen

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Kesto: 10h 48min

ISBN: 9789520427795

Muoto: e-äänikirja (Storytel)

Sarjamerkintä: Bridgerton #5

Peukku: q^^



*Pitkästynyt aatelisneito, salaperäinen kirjeystävä - ja yllättävä kosinta.


Astu Bridgertonien taianomaiseen maailmaan ja tapaa kahdeksan sisarusta 1800-luvun alun Englannissa. Romanttisen pukudraaman huippusarja on suurmenestys myös Netflixissä! Lumoavaa Bridgerton-sarja jatkuu tarinalla, jossa järkevä Eloise ryhtyy salaiseen kirjeenvaihtoon - yllättävin seurauksin.


Eloise on itsenäinen ja onnellinen vanhapiika, joka ei tiedä mitä tekisi elämällään - paitsi kirjoittaisi kirjeitä. Sir Phillip on nuori leskimies, maaseudulla viihtyvä ja seurapiirejä kammoksuva. Aivan erilainen kuin Eloise, jonka kanssa hän käy molempia kiehtovaa kirjeenvaihtoa. Kun Phillip tekee yllättävän ehdotuksen, uskaltaako Eloise uhmata sääntöjä ja ottaa elämänsä omiin käsiinsä? Ja onko Phillip kertonut hänelle koko totuuden? Viides osa Bridgertonin sisaruksista kertovassa sarjassa keskittyy tarmokkaaseen ja rohkeaan Eloiseen, joka uskaltaa tehdä omat valintansa.


Yhdysvaltalainen Julia Quinn (s. 1970) opiskeli taidehistoriaa Harvardissa ja päätti sen jälkeen ryhtyä lääkäriksi. Hän ehti kuitenkin saada kustannussopimuksen ennen opintojensa alkua. Quinnin romanttiset historialliset romaanit, joista tunnetuin on Bridgerton-sarja, ovat maailmanmenestyksiä. Bridgerton-kirjoihin perustuva tv-sarja on Netflixin historian katsotuimpia.*


Sarjan viidennen osa lähtökohta on jokseenkin erilainen. Kaikki on nimittäin alkanut kirjeistä ja tällä kertaa mukana on myös lapsia, onhan kohteena leskimies. Lapset tuovatkin pientä omaa lisämaustettaan Eloisen ja Phillipin kuvioihin. Niin hyvässä kuin pahassakin. Perheellisen miehen ja neitsyen välit alkavat lämpenemään, mutta kumpaisenkin kovapäisyys aiheuttaa arvattavia ja arvaamattomia ongelmia pariskunnan välille.

Ihailen sitä, miten Quinn osaa rakentaa henkilöhahmoja. Heissä on rakastettavuutta, vilpittömyyttä ja pieniä vikoja. Heillä on mahdollisuus kasvaa ja oppia ja yleensä aina rakkaus tekee heistä parempia. Nyt ehkä jotkut ongelmista tuntuvat hieman "keinotekoisilta" ja "väkinäisiltä", mutta se on vain pikkuseikka, joka ei lopulta paljoa haittaa.

Viihdyttävää tasapainoilua rakkauden ja "hermoromahdusten" partaalla. Sekä ihanaa huumoria ja sisarusrakkautta.

Piiparinen jatkaa hyviä lukusuorituksiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti