lauantai 28. tammikuuta 2023

Juan Díaz Canales: Fraternity

Alkuteos: Fraternity (2011)

Kääntäjä: Jeremy Melloul

Kuvittaja: José-Luis Munuera

Teksti: Juan Díaz Canales

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Kustantaja: The Lion Forge

Sivumäärä: 122

ISBN: 9781941302514

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*New Fraternity, Indiana, 1863.


An experimental utopia shelters itself from the Civil War that rages across the young nation. Built on the twin ideals of equality and individuality, this simple colony finds itself on the brink of failure, waking old demons both literal and metaphorical.


The discovery of a feral child living in the woods gives rise to legendary fears of a devil sent to punish the town for its sinful ways. But could it be that their punishment will come unknowingly by their own hands?


A haunting tale of hubris and humanity by the author of Blacksad, Juan Díaz Canales, and illustrator José-Luis Munuera.*


Fraternity on kylä, jossa joukko idealisteja koettaa elää Amerikan sisällissodan aikaan rauhaisasti. Aseet on kielletty ja kaikkien pitäisi olla tasavertaisia. Mutta onko näin? Onko moinen elämä ylipäätään mahdollista? Huonot vuodet ovat tuoneet yhteisölle vaikeuksia ja muutamia ongelmia ilmenee lisää sarjakuvan edetessä. Pystyykö yhteisö taistelemaan ongelmia vastaan? Etenkin kun metsästä löytyy jotain kammottavaa?

Tarina on omalaatuinen ja ehkä hivenen outo. Monia asioita jää epäselviksi ja parissa kohdassa joutuu hämmästelemään ihmisten motiiveja. Kuvitus on kiinnostavaa katsottavaa ja värit toimivat hyvin. Uskon, että tämä viihdyttää mysteerien ja pienen kauhun ystäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti