perjantai 6. tammikuuta 2023

Karen M. McManus: Kaksi voi säilyttää salaisuuden: jos toinen heistä on kuollut


Alkuteos: Two Can Keep a Secret (2019)

Kääntäjä: Inka Parpola

Lukija: Anniina Piiparinen

Ilmestymisaika: 2021(ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 10h 39min

ISBN: 9789510448519

Muoto: e-äänikirja (Storytel)

Peukku: q^^



*Entistä koukuttavampi mysteeri Yksi meistä valehtelee -kirjan tekijältä!


Rauhallinen pikkukaupunki on täydellinen piilopaikka salaisuuksille. Sellaisille, joiden suojelemiseksi joku on valmis tappamaan.


Echo Ridgessä on tapahtunut aina omituisia asioita: 20 vuotta sitten nuori nainen katosi jäljettömiin, viisi vuotta sitten murhattiin koulun tanssiaiskuningatar. Nyt jälleen joku pilailee koko kaupungin kanssa - tai sitten murhaaja on palannut maisemiin. Hiljattain ystävystyneet Ellery ja Malcolm, joilla molemmilla on yhteys menneisyyden tapahtumiin, ajautuvat vastentahtoisesti salaisuuksien verkkoon.


Kirjailija Karen M. McManus asuu Yhdysvaltain itärannikolla. Hänen kaikki kolme YA-trilleriään ovat nousseet kansainvälisiksi myyntimenestyksiksi. Hänen esikoisteoksestaan Yksi meistä valehtelee on tekeillä Netflix-sarja.*


Omalla tavallaan koukuttava ja viihdyttävä nuorten jännäri, josta löytyy paljon epäilyksiä, monia yllätyksiä ja tietysti sopivassa suhteessa myös romantiikkaa. Ei minusta aivan yhtä hyvä kuin Yksi meistä valehtelee, mutta kiinnostava kuitenkin.

Pienessä kaupungissa kaikki tuntevat kaikki. Ja perheiden menneisyydet vaikuttavat aina uusiin sukupolviin. Niin myös tässäkin tapauksessa. Entisen murhaepäillyn veljeä epäillään tietty heti. Ja entisen kuningattaren muksuja omalla tavallaan ihaillaan. Heilläkin on tietysti omat epäilyksensä ja asenteensa kaikkeen. Etenkin kun mukaan kuvioihin heitetään perus high schoolin jutut: ne suositut, ne syrjityt ja home coming -tanssiaiset. Näissä tilanteissa on kiintoisaa lähteä selvittelemään käsille sattuvia uhkailuja ja katoamisia ja murhaa?

Kerronta vaihtelee Ellery ja Malcolmin välillä. Se toimii hyvin ja avartaa lukijan/kuuntelijan maailmaa mukavasti. Ehkä näiden kahden "ihastuminen" toisiinsa on kuitenkin vähän liian kliseistä...

Kokonaisuus on mukava ja jännittävä nuorten jännäri, jonka parissa vähän varttuneempikin viihtyy ihan kivasti.

Piiparinen lukee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti