perjantai 20. tammikuuta 2023

James Harren: Ultramega. Volume one, Stand with humanity


Alkuteos: Ultramega Volume 1 (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 208

ISBN: 9781534319844

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Ultramega #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin Ultramega-sarjakuvalehden numeroissa #1-4


*A cosmic plague has spread, transforming everyday people into violent, monstrous kaiju. Only the Ultramega – three individuals imbued with incredible powers – hold the line against this madness. Their battles level cities and leave untold horror in their wake. Now, the final reckoning approaches for the Ultramega…but is this a war they can even win?


Fight monsters and stand with humanity in this new Skybound Original from the greatest artist of his generation James Harren (Rumble, BPRD) and Eisner Award-winning colorist Dave Stewart.


Collects Ultramega by James Harren #1-4.*


Maapallolla ei mene hyvin. Sen ovat vallanneet kaijut, kummalliset otukset, joilla on outoja kykyjä ja jotka näyttävät lähinnä erilaisilta hyönteisiltä tai mömmöiltä. Näitä kaijuja vastaan taisteli aikoinaan muutama Ultramega, ihminen, joilla oli kummallinen kyky muuntautua yli-isoiksi supersankareiksi. Sitten kävi vähän huonosti ja kaikki meni päin hemmettiä. Nyt ihmiset kärsivät kaijujen yliotteesta ja koettavat selviytyä miten kuten.

Sarjakuva seuraa nuorta Noahia, joka yhä jaksaa uskoa Ultramegoihin. Se saattaa häntä pulaan jos toiseenkin. Ja todella kummalliseen tilanteeseen menneisyyden kanssa...

Tarina on minusta jokseenkin rikkonainen. Henkilöhahmot tuupitaan esiin nopeasti, eikä heitä juuri tehdä läheisiksi. Tilanne on sekava ja menee aina vain sekavammaksi. Minulle jäi tunne, etten oikein saanut mistään kunnollista ja pitävää otetta. Lisäksi koko Ultramega-homma on outo...

Kuvitus on rosoista jälkeä. Sekä todella väkivaltainen ja brutaali. Jäseniä revitään irti. Suolenpätkiä lentelee. Ei todellakaan herkille. Minusta meni turhaksi väkivallalla mässäilyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti