sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Jo Nesbø: Torakat


Alkuteos: Kakerlakkene (1998)

Kääntäjä: Outi Menna

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)

Kustantaja: Johnny Kniga

Kesto: 13h 8min

ISBN: 9789510415818

Muoto: e-äänikirja (Storytel)

Sarjamerkintä: Harry Hole #2

Peukku: q^^



*Norjan Thaimaan-suurlähettiläs löytyy murhattuna bangkokilaisesta bordellista. Oslossa halutaan välttää skandaali ja paikalle lähetetään Harry Hole.


Jahdatessaan säälimätöntä murhaajaa Hole ajautuu Bangkokin syrjäkujien ooppiumluoliin, bordelleihin, vedonlyöntipaikkoihin, strippibaareihin ja ottaa kosketusta pedofiilirinkeihin - hengenvaarallisesti.


Tässä Harry Hole -sarjan toisessa osassa ovat läsnä sarjan muista kirjoista tutut elementit aina tarkan oikeellisesta miljöökuvauksesta lähtien. Äärimmäisen taidokas juonenkehittely ja sujuva kerronta saavat lukijan elämään Harryn sydämenlyöntien mukana loppua kohti kiihtyvällä matkalla pimeyden ytimeen.


Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!*


Harry taistelee edelleen omien demoniensa kanssa. Juominen on vähän lähtenyt lapasesta ja isän ja siskon kanssa on omat vaikeutensa. Hän kuitenkin on räpiköimässä pinnalle. Tai ainakin yrittää. Ja mikäs siihen parempi keino kuin komennus kaukana kotimaasta? Vaikka lähetettiinköhän Harry sinne juuri ongelmiensa takia? Tapaus on kinkkinen ja varsin monimutkainen. Onneksi Harry ei ole ratkaisemassa sitä yksin, vaan hän saa merkittävää apua paikallisilta poliiseilta. Ja vähän muiltakin... Mutta mitä kaikkea rumaa piileekään kauniin ulkosivun alla? Paikoitellen tilanne menee melko rumaksi ja ikäväksi. Joten en suosittele herkille. Muille tässä on toimintaa ja jännitystä mukavasti. Vaikka tuntuikin hivenen oudolta kun kirjassa ihasteltiin sitä, että soittajan numero näkyy puhelimen ruudulla ja että kyllä Nokialaiset ovat puhelimina hyviä.

Pitkänen on hyvä lukija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti