sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Philip Reeve & Sarah McIntyre: Shen ja mopsit

Alkuteos: Pugs of the Frozen North (2015)
Kääntäjä: Maarit Varpu
Kuvittaja: Sarah McIntyre
Teksti: Philip Reeve
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 211
Kustantaja: Aurinko kustannus
ISBN: 978-952-230-537-4
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2019: 37. Pienkustantamon julkaisu (2/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 16, 18 ja 37

*Kisa maailman laelle!
Siihen on mahdollista osallistua vain kerran elämässä - ja mikä on palkinto? Ihan mitä tahansa haluat! Shen eikä Shika voi vastustaa tilaisuutta, mutta kilpailu on raivoisaa. Tiellä voittoon joutuu kohtaamaan lumipeikkoja, merihirviöitä ja ahneita jetejä. Mutta Shikalla ja Shenillä on jotain, mitä muilla kilpailijoille ei: kuusikymmentäkuusi mopsia… niiden avulla heillä on 264-tassuinen mopsivoima vetämässä kilparekeä. Paras voittakoon!*


Vauhdikas ja hyvin kuvitettu lastenkirja uskomattomasta seikkailusta jäisillä lakeuksilla!

Kirjan kuvitus on hieno. Se on persoonallinen ja kattaa aikalailla kirjan jokaisen aukeaman. Värityksessä on hyödynnetty sinisen sävyjä. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Kuvitus elävöittää tarinaa hienosti ja se on myös aikuisempaan makuun. Mopsit ovat todella suloisia!

Tarina on vauhdikas ja siinä on huumoria. Yllättäviä tilanteita ja veikeitä sattumuksia piisaa ja tarinassa on sitä taikaa, joka vie lukijan mukanaan. Tämän huomasin itse, sillä aluksi olin hieman nihkeä kirjan käännöksen suhteen. Osa tekstistä on hieman “kapulakielistä”, mutta jokusen sivun luettuani en enää huomannut koko asiaa. Uskonkin, että tämä seikkailu valloittaa koirutuksien ystävät helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti