torstai 10. tammikuuta 2019

Tuula Kallioniemi: Kaksoisolennot

Alkuteos: Kaksoisolennot (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 175
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-32219-1
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2019: 14. Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi (3/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 13, 15, 16 ja 18

*Steffen ja Mihain elämä mullistuu silmänräpäyksessä, kun heidän osansa vaihtuvat mystisesti. Kotimaastaan Suomeen kerjäläiseksi lähetetty Mihai huomaa hämmästyksekseen elävänsä yltäkylläistä kuudesluokkalaisen elämää. Hänen kaksoisolentonsa Steffe puolestaan joutuu totuttelemaan kovaotteisen Dorun komentoon kerjäläisten leirissä, vaikka on tähän asti tottunut paistattelemaan koululuokkansa kinginä.

Kummankin pojan oikeustaju on koetuksella. Millaista on käyttää itse valtaa tai tulla nujerretuksi maanrakoon? Onko omaatuntoa pakko kuunnella? Miten tapahtumiin liittyy koulukiusattu Pönä, jota Steffe on pitänyt silmätikkunaan?

Tuula Kallioniemi osaa pureutua taitavasti kipeisiin aiheisiin, kuten koulukiusaamiseen ja eriarvoisuuteen.*


Tärkeistä asioista kertova kirja, joka ei kuitenkaan lopulta täysin iskenyt minuun. Kerronta vuorottelee Steffen ja Mihain välillä. Kummankin uutta elämää päästään seuraamaan tasapuolisesti. Eroavaisuudet ja uudet kokemukset opettavat kummallekin valtavasti. Ja joukkoon mahtuu muutamia yllätyksiäkin. Näistä hyvänä esimerkkinä Pönä. Jokin jäi kuitenkin puuttumaan… Olisin ehkä itse kaivannut selitystä siihen, miksi tämä “elämien vaihto” oikein tapahtui. Nyt se jää vain mystiseksi enkeleiden työksi, sattumaksi, joka muutti kahden pojan elämän ja sen suunnan. Varmasti kuitenkin puhutteleva kirja useimmille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti