maanantai 6. heinäkuuta 2020

Agatha Christie: Askel tyhjyyteen

Alkuteos: Why Didn’t They Ask Evans? (1934)
Kääntäjä: Kirsti Kattelus
Lukija: Lars Svedberg
Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)
Kesto: 6 CD-äänilevyä, 7h 36min
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510366363
Muoto: äänikirja, CD-levy
Peukku: ^^b


*Agatha Christien hauskimpiin kuuluvan tarinan mysteeriä selvittävät poikkeuksellisesti kylän omat asukkaat, joilla Times Literary Supplementin kriitikko kuvaili Christien leikkivän kuin kissanpentu lankarellä. Iloinen papinpoika Bobby löytää kuolemaisillaan olevan miehen golfkentän lähellä sijaitsevasta rotkosta. Hän alkaa ratkoa tapausta tyttöystävänsä Frankien kanssa. Jäljet johtavat perheeseen, joka tuntuu suorastaan erikoistuneen merkillisiin tapaturmiin.


“...Kirjan nostaa valioluokkaan sen varsin notkeasanainen kerronta ja runsas annos hilpeää huumoria”, kirjoitti Alpo Routasuo. Kahdesta murhasta huolimatta tarinasta tuskin löytyy synkkää hetkeä.*




Loistavaa Christietä! Bobbyä ja Frankieta pyöritetään miten sattuu ja siinä sivussa lukijakin on melkoisesti hukassa tässä jännittävässä dekkarissa. Nuori kaksikko etsii yksissä tuumin murhaajaa, jonka päätä ei tunnu pakottavan. Välillä he tuntuvat olevan hyvinkin perillä asioista ja seuraavassa kaikki tuntuu heittävän härän pyllyä. Loistavaa leikittelyä lukijan hermoilla!


Lisäksi kirja on kirjoitettu rennolla otteella. Siitä löytyy huumoria ja jännitystä. Mikä nautinto! Etenkin kun Svedberg laittaa lukijana jälleen kerran parastaan.


Pakko tunnustaa, että kerrankin pidin erittäin paljon siitä, että murhaaja lopussa paljastaa varsin yksityiskohtaisesti kaikki tapahtumat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti