sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Joël Dicker: Huoneen 622 arvoitus

 

Alkuteos: L’Énigme de la chambre 622 (2020)

Kääntäjä: Kira Poutanen

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 20h 25min

Kustantaja: Tammi

ISBN: 9789520427290

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2022: 16. Kirjan luvuilla on nimet (16/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 7, 8, 11, 19, 27, 38 ja 43

*Salaisuus luksushotellissa – murhamysteeri juonikoukkujen mestarilta!

Palatsimainen hotelli Alppien katveessa, salaperäinen huone, Geneven pankkien kunnianarvoisat salit, taistelu rahasta, vallasta ja rakkaudesta. Joël Dicker kirjoittaa aikamme koukuttavinta jännitysviihdettä.

Kirjailija nimeltä Joël saapuu Verbieriin Sveitsin Alpeille aikeenaan lomailla ja unohtaa rakkaushuolet. Vanhassa luksushotellissa hän huomaa, että huone numero 622 puuttuu kokonaan. Miksi? Joël ja samassa hotellissa asuva nuori nainen päättävät selvittää mysteerin. Pikkuseikasta avautuu Agatha Christie -henkinen salaisuuksien verkko, jonka käänteet johtavat Sveitsin raharikkaiden suljettuun maailmaan, kätkettyihin salaisuuksiin ja lopulta murhaan. Menestyskirjailija punoo labyrinttimaiseen, henkeäsalpaavaan juoneen oman henkilöhistoriansa, kirjailijanuransa ja jopa perheensä menneisyyden ennen näkemättömällä tavalla.

Joël Dicker (s. 1985) on sveitsiläinen, ranskaksi kirjoittava kirjailija. Vuonna 2012 julkaistiin Dickerin läpimurtoromaani Totuus Harry Quebertin tapauksesta (suom. Anna-Maija Viitanen), josta tuli myyntimenestys. Se on käännetty yli 30 kielelle ja julkaistu yli 45 maassa. Dicker on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Geneven yliopistosta.*



Dicker on kirjailija, joka osaa kiehtovalla tavalla punoa yhteen tarinan joka koskettaa, jännittää ja saa hermostumaan. Kirja on täynnä kiehtovia henkilöhahmoja, yllättäviä käänteitä ja paljastuksia, jotka muuttavat käsityksen koko tapahtumien ketjusta kerralla. Ja näin tapahtuu useita kertoja. Kertomus on kuin sipuli, josta joutuu kuorimaan esiin aina vain uuden ja uuden kerroksen. Eikä ikinä tiedä, millainen seuraava kerros on.

Tapahtumia seurataan paitsi tutkimuksia suorittavien Joëlin, niin myös tutkittavina olevien henkilöiden kautta. Lukijalle/kuuntelijalle avautuu maisema ihmisten nykyiseen elämään kuin myös tapahtumiin kaukana menneisyydessä.

Lukija/kuuntelija koukuttuu, yllättyy ja hämmentyy tämän kirjan aikana. Itse pidin kovasti Pitkäsen suorituksesta lukijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti