torstai 4. toukokuuta 2023

Ed Brubaker & Sean Phillips: Fatale. Book one: Death chases me

Alkuteos: Fatale, Book One: Death Chases Me (2012)

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 144

ISBN: 9781607065630

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Fatale #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Fatale-sarjakuvalehden numeroissa #1-5



*Nothing the award-winning creators of Sleeper, Criminal and Incognito have done so far will prepare you for FATALE.


In modern times, Nicolas Lash stumbles upon a secret that will lead him down the darkest path imaginable… to a seductive and ageless woman who’s been on the run since the 1930s. And in 1950s San Francisco, reporter Hank Raines crosses paths with that same woman and gets caught in a vicious triangle between a crooked cop and a man who is more monster than man.


But who is Josephine and what is her secret? And how many men will die and kill for her?


FATALE blends noir and horror to tell a riveting epic unlike anything you’ve seen before.*


Fatalen tarina elää parissa kerroksessa. Ensimmäisessä niissä nuori mies on saapunut hoitamaan edesmenneen kummisetänsä hautajaiset ja perinnön. Kuollut on ollut kuuluisa kirjailija, joskaan ei maailman pidetyin mies. Hän tuntuu kuitenkin kiinnostavan useampaakin tahoa. Eikä aivan hyvällä tavalla. Sen saa huomata poloinen perijä, jonka elämä kirjaimellisesti räjähtää uusille urille. Toinen taso taas seuraa aikaa vuosia, vuosikymmeniä aikaisemmin. Silloin tämä kirjailija oli vielä nuori ja menestystä etsivä toimittaja. Ja silloin hänen elämänsä suistui raiteiltaan. Kumpaankin mieheen liittyy mystinen tummaverikkö nimeltä Jo...

Juoni tuntuu hieman poukkoilevalta, mutta vähitellen se rakentuu aina vain kiinnostavammaksi ja kiinnostavammaksi. Mukaan mahtuu niin korruptoituneita poliiseja kuin kummallisia kulttejakin. Eikä unohdeta mafiosoja. Mitä oikein on tapahtumassa? Ja millaista salaisuutta Jo kantaa mukanaan?

Hieno tarina. Upea tumma kuvitus. En suosittele herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti