keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Juan Díaz Canales & Rubén Pellejero: Corto Maltese : Berliinin yösoitto

Alkuteos: Nocturno Berlinés (2022)

Kääntäjä: Heikki Kaukoranta

Kuvittaja: Rubén Pellejero

Teksti: Juan Díaz Canales

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Jalava

Sivumäärä: 72

ISBN: 9789518876604

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Corto Maltese

Peukku: q^^ ^^b

Huom: luonut Hugo Pratt



*Berliini, huhtikuu 1924


Corto Maltese on tullut Berliiniin tapaamaan vanhaa ystäväänsä Steineria. Mutta poliisiasemalla hän näkee tuntemattomien vainajien tunnistustaululla Steinerin kuvan.


Steiner on tullut Berliiniin ottaakseen osaa alkemistien kongressiin ja hän on liikkunut sen jälkeen astrologien piireissä. Corto seuraa hänen jälkiään Prahaan.


Corto joutuu tekemisiin poliittisiin äärilaitoihin kuuluvien tahojen kanssa ja tutustuu Weimarin tasavallan yöelämään.


Albumin espanjalaiset tekijät ovat tavoittaneet Hugo Prattin luoman mystisen ilmapiirin. Tämä on neljäs albumi sarjassa.*



Feilasin. En tajunnut, että tämä on osa sarjaa. En ennen kuin olin jo lukenut albumin. Ei ihme, ettei sarjakuva oikein tuntunut tekevän järkeä...


Ensinnäkin albumi on oman kokonaisuutensa neljäs osa ja Corton seikkailuista on kerrottu paljon jo aikaisemmin. Monet asiat olivat minulle siis täyttä hepreaa, vaikka sarjan tuntevalla lukijalle itsestään selviä.


Pieni harmitus jäi, sillä omalla tavallaan kokonaisuus on kutkuttava. Mukana on kivasti jännitystä ja vaaroja. Kivoja salajuonia ja mystisyyttä. Lisäksi sarjan tyyli on mukavan tumma ja karu. Ehkä tämän pariin pitää palata jossain vaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti