keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Jo Nesbø: Panssarisydän

Alkuteos: Panserhjerte (2009)

Kääntäjä: Outi Menna

Lukija: Jukka Pitkänen

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Kustantaja: Johnny Kniga

Kesto: 25h 37min

ISBN: 9789510378953

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Harry Hole #8

Peukku: q^^



*Se palkittiin Norjassa ja Tanskassa. Se oli suurmenestys Saksassa ja kesän myydyin dekkari Suomessa. Se on kuin kirjoittaen sytytetty takkatuli: kaunis ja polttava.


Kasvojen vammat on aiheutettu sisältä päin. Rikoksien tekijäksi epäillään sarjamurhaajaa.


Oslon poliisin ainoa sarjamurhaajiin erikoistunut tutkija on paennut painajaisiaan Hongkongin oopiumluoliin. Saapuessaan kotimaahansa tutkija joutuu tullissa täydelliseen ruumiintarkastukseen epäiltynä huumeiden salakuljetuksesta.Tämä mies on Harry Hole. Pian ihmisiä alkaa kuolla lisää. On selvitettävä, mikä yhdistää julmien murhien uhreja.


Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!*



Petoksia ja salakavalaa toimintaa. Kuka huijaa ja ketä. Siinä on muutama avain tämän kirjan juoneen, jonka kanssa saa olla tarkkana. Poliisin keskuudessa kun käydään samalla isomman luokan valtataistelua siitä, kuka saa johtaa ison profiilin murhatutkimuksia. Tähän soppaan Hole joutuu mukaan, sillä hänet "värvätään" hivenen salaa tutkimaan tapausta, jonka juuret uppoavat aika syvälle menneisyyteen ja joka vaikuttaa todella kummalliselta.


Tuttuja hahmoja vilahtelee mukana. Joukkoon liittyy pari uutta ja kiinnostavaa. Ja lukijaa pyöritetään motiivien ja epäiltyjen suhteen kuin pässiä narussa. Ihmisten omat motiivit ovat mielenkiintoisia. Monet ovat valmiita tekemään todella rumia juttuja pelastaakseen oman nahkansa tai saadakseen edes lievemmän tuomion. Lisäksi esille nousee vielä henkinen paine ja monet moraaliset kysymykset. Painavaa asiaa, syvää pohdintaa ja todella otteessaan pitävä juoni.


Pitkänen jatkaa hyvää suoritustaan lukijana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti