maanantai 29. toukokuuta 2023

Tim Weaver: Kunniatta kadonnut

Alkuteos: Fall From Grace (2014)

Kääntäjä: Maikki Soro

Lukija: Aarne Linden

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Minerva

Kesto: 16h 22min

ISBN: 9789523756779

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: David Raker #5

Peukku: ^^b



*Emme tunne todella edes rakkaimpiamme.


David Raker -sarjan viides toiminnantäyteinen osa vie lukijan Lontoon hämäriltä kujilta syrjäisille nummille ja aution mielisairaalan pahuutta huokuville käytäville. Yllättävimmät käänteensä tunteita ravisteleva mysteeri säästää viimeisille sivuille.


Palveltuaan vuosikymmeniä poliisissa Leonard Franks muuttaa vaimoineen maaseudulle kauas kaupungin hälinästä. Pian heidän unelmansa auvoisista eläkepäivistä pirstoutuu. Leonard lähtee hakemaan polttopuita – eikä koskaan palaa.


Kun poliisien tutkimukset eivät vielä yhdeksän kuukautta myöhemminkään ole tuottaneet tulosta, perhe kääntyy David Rakerin puoleen.


Vaikka Raker on kokenut kadonneiden etsijä, on hän täysin valmistautumaton kohtaamaan tähän katoamiseen liittyvän musertavan salaisuuden. Kun totuus alkaa paljastua, vaarassa ovat Rakerin lisäksi kaikki hänen läheisensä.*



Weaver tekee sen taas! Hieno tarina, hienoja koukkuja ja monia, monia yllätyksiä.


Raker tutkii tällä kertaa poliisin katoamista. Eläkelöitynyt herra katoaa keskeltä nummea kuin savuna ilmaan. Hänestä ei ole kuulunut mitään yhdeksään kuukauteen, eikä hänen tyttärensä enää tiedä mitä tehdä. Tässä kohtaa Raker astuu mukaan ja alkaa tutkimaan tapausta, josta alkaakin vähitellen paljastua kiintoisia seikkoja...


Samaan aikaan seurataan myös erään naisen elämää. Kuinka se on luisunut pois raiteiltaan ja saanut hänet terapiaan. Kuinka nainen liittyy tapaukseen?


Monissa yksityiskohdissa saa olla tarkkana. Monia tulee missaamaan ja osan tajuaa myöhemmin. Juoni on kiehtova ja tiivis. Se koukuttaa. Ja välillä ihmisluonnon hirveys on suorastaan järkyttävä.


Lopussa todella paha koukku, joka saa odottamaan seuraavaa osaa! Linden on loistava lukija.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti