perjantai 12. toukokuuta 2023

Leo: Aldebaran. [1], The catastrophe

Alkuteos: La Catastrophe - La Blonde (1994-1995)

Kääntäjä: Luke Spear

Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)

Kustantaja: Cinebook

Sivumäärä: 98

ISBN: 9781905460571

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Aldebaran #1

Peukku: q^^



*The worlds of Aldebaran. An epic, humanist fantasy tale.


The Worlds of Aldebaran” is undoubtedly one of the most captivating science-fiction series of recent years. The author tells of humanity’s first attempts to colonise distant planets.


Kim, who faces many an adventure and challenge, begins her trek on the Aldebaran planet, then on the Betengeuse planet. She’ll come across strange creatures, confront dangers from unknown worlds and witness the damages caused by mankind’s insanity.*



Albumi pitää sisällään sarjan kaksi osaa; The Catastrophen ja The Blonden.


Ensimmäisessä esitellään sarjan kaksi "sankaria", Mark ja Kim, joista Mark on pääasiallinen sankari. Nuorukainen, joka joutuu oman nai'viutensa takia pulaan kuin pulaan. Kuin myös oman ritarillisuutensa takia. Kim taas on varhaisteini, joka on omaksi hyväkseen turhankin fiksu ja kypsä. Aika jännä parivaljakko, joka kohtaa yhteisen surun kun suuri onnettomuus osuu heidän kotikylänsä kohdalle.


Toisessa osassa kaksikon tarina kohti uutta alkua jatkuu. Eikä suinkaan ongelmitta. Heille alkaa vähitellen selvitä se, ettei Aldebaran-planeetan hallinto suinkaan ole aina vain hyvän asialla... He myös kohtaavat varsin erityislaatuisen naisen, jolla on aikamoinen salaisuus. Miten tapaukset liittyvät toisiinsa?


Juoni kehkeytyy kivasti. Vielä on paljon kysymyksiä. Sarjakuvan lopussa on hyvää inffoa tämän maailman historiasta ja karttaa avaruudesta.


Kuvitus on realistista tyyliä. Jopa kummien otusten osalta. Lisäksi tarjolla on isoja tissejä ja muutamia alushousukuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti