maanantai 1. toukokuuta 2023

Petri Hiltunen: Praedor

Alkuteos: Praedor (2022)

Toimittaja: Petteri Oja

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Zum Teufel

Sivumäärä: 424

ISBN: 9789527454046

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*Praedor on Petri Hiltusen piirtämä sarjakuva, joka sijoittuu Jaconian fantasiamaailmaan. Praedorit ovat sotureita, jotka etsivät aarteita hirviöiden kansoittamilta alueilta, Borvariasta. Praedorista on tehty sarjakuvien lisäksi mm. Roolipeli, novellikokoelmia, romaaneja, musiikkia sekä oheistuotteita.


Tämä Praedor-kirja kokoaa yksiin kansiin KAIKKI Praedor-sarjakuvat 80-luvun puolivälistä lähtien. Sivut on skannattu originaaleista ja mahdollisimman hyvin restauroitu. Mukana on sekä Petri Hiltusen että roolipelien tekijän Ville Vuorelan kirjaa varten kirjoittamat muistelot siitä, kuinka kaikki alkoi. 60-sivuisessa ekstraosiossa mukana on mm. Julkaisemattomia sarjakuvasivuja sekä värillinen osio Petri Hiltusen kansimaalauksista ja muista Praedor-kuvituksista.


Praedor-kirja on massiivisin suomalaisen tekijän kokoelmateos ja olennainen osa kotimaista sarjakuvahistoriaa.*


Hiltunen on upea kuvittaja. Tämä sarjakuvakokoelma on upeaa jälkeä. Mustavalkoista ja väkevää. Tunnelma on hyvä ja taistelukohtaukset upeita. Kuvituksessa on paljon rikkaita yksityiskohtia. Joten silmille on tarjolla herkkua, jota en suosittele herkille. Kyseessä on sentään seikkailufantasiaa, jossa veri lentää.

Sarjakuvat on koottu hyvin järjestykseen ja niiden lukeminen on mukavaa. Tarinat ovat jännittäviä ja avaavat hienosti koko maailmaa. Valitettavasti minulle sattui kappale, jossa "Lyhyiden tarinoiden" kohdalla sivut olivat menneet sekaisin. Näin ollen kaikki tarinat eivät olleet varsinaisesti kokonaisia sillä hyppäys saattoi olla ihan kokonaan toiseen tarinaan. Suosittelenkin mieluummin kovakantista painosta.

Laadukasta suomalaista fantasiaa. Ehdottomia kulmakiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti