keskiviikko 17. toukokuuta 2023

James Tynion IV: The closet

Alkuteos: The Closet (2022)

Kuvittaja: Gavin Fullerton

Teksti: James Tynion IV

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 104

ISBN: 9781534323254

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin The Closet -sarjakuvalehden numeroissa #1-3



*A tale of existential horror by James Tynion IV (The Department of Truth, Razorblades) and Gavin Fullerton (Bog Bodies, Bags).


Thom is moving cross-country with his family and dragging the past along with them. When his child, Jamie, is seeing monsters in the bedroom closet, Thom reassures him that they will stay in the apartment after the move. But Thom is very wrong about many things and the monsters do continue to find young Jamie.


Collects The Closet #1-3.*



Jos voisin, niin läimäyttäisin mielelläni Thomia päin näköä. Mies on itsekeskeinen ja melkoinen luuseri. Hän kuvittelee, että asiat voi noin vain jättää käsittelemättä. Etteivät ne jää kiusaamaan ja kaivelemaan. Että "uuden alun" voi noin vain saavuttaa jättämällä kaiken vanhan taakse. Ei se mene niin. Ei se ole niin helppoa.

Perheellä ei ole kaikki hyvin. He suuntaavat kohti uutta alkua. Perheen lapsi näkee painajaisia. Vähitellen matka etenee ja lukijalle alkaa selvitä, miksi ja mistä painajaiset ovat voineet syntyä. Lukija näkee myös sen, miten yksi pieni Jamie jää vanhempien maailmassa...

Tarina saa minut hiiltymään.

Kuvitus on kiinnostavaa jälkeä. Siinä on jännittävää syvyyttä ja värit on valittu hyvin. Paikoitellen tunnelma saattaa olla ahdistava.

Pohdin, onkohan tähän mahdollisesti tulossa jatkoa. Tämä toimii näinkin, mutta en haluaisi jättä Jamieta moiseen tilanteeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti