maanantai 8. toukokuuta 2023

Fabien Vehlmann: Varokaa Zorkoneita

Alkuteos: Les Aventures de Spirou et Fantasio 51: Alerte Aux Zorkons (2010)

Kääntäjä: Emilia Melasuo

Kuvittaja: Yoann

Teksti: Fabien Vehlmann

Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 56

ISBN: 9789522334534

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion uudet seikkailut #3

Peukku: q^^



*Mitä kummaa on tapahtunut Sieninevalle? Piko, Fantasio ja Spip singahtavat kylään ystävänsä kreivi Sieninevan hätähuudon kutsumina, mutta paikan päällä heitä odottaa todellinen painajainen. Suojapukuiset sotilaat, käsittämättömät sienikasvit ja toinen toistaan hirveämmät pedot ovat vallanneet ennen niin idyllisen maalaiskylä, eikä iäkkästä kreiviä näy missään. Ja mitä ovat aivottomat mutta uhkaavat zorkonit? Ei kai vaan hullu tiedemies Zorbul liity asiaan jollakin tavalla?


Yoann ja Vehlmann ovat aiemmin luoneet erillisen Piko ja Fantasio seikkailun “Kivijättiläiset”, mutta tässä uudessa tarinassa he päästävät mielikuvituksensa valloilleen ja nakkaavat sankariparin kenties kaikkien aikojen hurjimpaan seikkailuunsa!*



Huomautus sarjasta. Pikon ja Fantasion seikkailuissa tämä kyseinen albumi olisi suomalaisissa julkaisuissa sijalla 51, mutta noissa "uusissa" seikkailuissa ihan eri paikalla. Minun lukusuunnitelmanani on kuitenkin lukea ensin tuo alkuperäinen sarja ja sitten vasta uudet seikkailut. Joten tällä mennään.

Tässä hurjassa seikkailussa päästään todellakin seikkailemaan ja vieläpä keskelle kummallista ja vaarallista viidakkoa. Miksi ja miten kaikki tapahtuu, se selviää lukemalla ja herättää monia kysymyksiä. Kuten myös se, miksi Zorbul oikein onkaan tähän tehtävään lähtenyt... Selvästi luvassa on siis jatkoa.

Järkytyn itse edelleen lukiessani näitä uusimpia seikkailuja. Niissä on niin paljon kaikkea sellaista, mihin en ole tottunut. Nytkin kuvitus on paikoin aika "seksististä", esim. peppuvakoja ja isoja rintoja on esillä. Lisäksi sankarimme naukkailevat paukkuja ja aseet ja pommit ovat myös "juttu". Huumorikin on kääntynyt selvästi aikuisemmille suunnatuksi. Toisaalta taas osassa seikkailuista on selvästi enemmän järkeä.

Pienellä varauksella kannattaa tutustua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti