perjantai 26. toukokuuta 2023

Fabien Vehlmann: Zetan pimeä puoli

Alkuteos: La gace cahcée de Z (2011)

Kääntäjä: Emilia Melasuo

Kuvittaja: Yoann

Teksti: Fabien Vehlmann

Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)

Kustantaja: Egmont

Sivumäärä: 56

ISBN: 9789522335579

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion seikkailut 52 / Pikon ja Fantasion uudet seikkailut 5

Peukku: q^^



*Zorbul valloittaa Kuun pimeän puolen!


Niin, Zorbul, tuo alati sankareidemme elämää vaikeuttava tiedemies, on palannut kuvioihin, ja tällä kertaa hän on suunnannut huomionsa maan kiertolaiseen. Mutta avaruuden valloitus on siinä määrin kallista puuhaa, että Zorbul on joutunut tekemään kompromissin jos toisenkin saadakseen kuuasemansa rakennettua. Kun tuntematon sabotööri alkaa tärvellä Kuuhun kyhättyä miljardöörien lomaparatiisia, ovat hyvät neuvot tarpeen. Ja ikivanhan legendan mukaan Kuun kalvakalla valolla on tapana herättää hyvissäkin ihmisissä petomaisia piirteitä...*




Huima seikkailu kuussa, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. On erikoisia palkkasotilaita vastaamassa turvallisuudesta, kuuluisia tähtiä omine tavoitteineen ja tietysti myös avaruuden mukanaan tuomat vaarat ja riskit, kuten vaikka auringon purkaukset. Tässä yhtälössä rikkaus ja rohkeus lyövät kättä. Vai lyövätkö?


Seikkailu yhdistelee scifiä ja fantasiaa perinteiseen toimintaan. Kuvitus on hyvää jälkeä. Erityisen vaikuttavia ovat yksityiskohtaiset "taulut", joita tarinan lomaan on toteutettu muutamia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti