maanantai 12. tammikuuta 2015

Jason Mott: The Returned - Palanneet

Alkuteos: The Returned (2013)
Suomentaja: Virpi Kuusela
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 345
Kustantaja: Harlequin
ISBN: 978-91-640-8798-0
Muoto: Nidottu
Sarjamerkintä: Silk-sarjaa
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2015: Kirja, jonka lukeminen hieman nolottaa (2/50)

*Jacob eli uudessa ajassa ja jatkoi elämäänsä siitä, mihin se oli vuosikymmeniä sitten päättynyt. Miksi ja miten, sitä kaikkien Palanneiden kohdalla kyseltiin.

Harold ja Lucille Hargraven ainoa poika Jacob oli kuollut traagisesti kahdeksantena syntymäpäivänään vuonna 1966. Aika oli armollisesti parantanut pahimmat haavat... kunnes eräänä päivänä lihaa ja verta oleva Jacob ilmestyi salaperäisesti heidän ovelleen - heidän rakas, kallisarvoinen poikansa, edelleen kahdeksan vuoden ikäisenä.

Kaikkialla maailmassa ihmisten läheisiä palasi tuonpuoleisesta. Kukaan ei tiennyt, miten tai miksi niin tapahtui, eikä sitä, oliko kyseessä ihme vai lopun ajan merkki. Harold ja Lucillekaan eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, oliko poika todellinen vai vain menneisyyden haamu. Yhdestä asiasta he kuitenkin olivat varmoja: kyseessä oli heidän poikansa. Kun koko maailma ajautui sekasortoon, Hargraven uudelleen koossa oleva perhe huomasi elävänsä keskellä romahduksen partaalla olevaa yhteisoä, joutuvansa luovimaan uudessa todellisuudessa ja kohtaamaan konfliktin, joka uhkasi romuttaa koko inhimillisyyden käsitteen.*Takakansi vaikutti mielenkiintoiselta ja siksi tähän kirjaan tartuinkin, vaikken yleensä hirveämmin ihan kaikista Harlequinin kirjoista perustakaan. Ellei sitten heidän trillereitään ja dekkareitaan lasketa mukaan. Ne ovat hyvää kesäpäivän viihdettä. Nyt kuitenkin jouduin tähän Silk-sarjan tapaukseen pettymään.

Ideasta olisi vaikka mihin. Kuolleet palaavat ja elämän pitäisi jatkua. Mutta... Oikeastaan perusasioita lukuun ottamatta mihinkään ei tunnuta pääsevän. Hahmot ovat aika mitäänsanomattomia. Kukaan ei oikein tunnu kiinnostavan tai jos kiinnostaakin, niin hahmoon ei päästä syvemmin sisälle. Tapahtumissa hypitään sinne tänne ja ne ovat melko sekavia. Asioita ei selitetä tarpeeksi. En nyt todellakaan odota, että syytä kuolleiden palaamiselle seliteltäisiin, mutta sitä, miksi ja miten "elossa olevat ihmiset" toimivat, voisi avata paremmin.

Kirjassa edetään sekalaisesti luvuittain. Jokaisessa luvussa seurataan tapahtumia useampien henkilöiden kautta. Joten tapahtumiin tulee sinällään erilainen katsantokanta. Aina väliin on eräänlaisia pätkiä, jotka kuvaavat jonkun Palanneen tilannetta hetkessä X. Näitä Palanneita ei avata sen paremmin. Heistä ei juurikaan paria poikkeusta lukuun ottamatta kerrota sen enempää. He ovat enimmäkseen irtonaisia osia tarinaa.

Kaikki tuntui alkavan kiinnostavasti. Mutta sitten tulee tunne siitä, että vauhti taitaa loppua hieman kesken. Loppu tulee aivan liian äkkiä, eikä sekään vakuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti