sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Mark Anthony: The Gates of Winter

Alkuteos: The Gates of Winter: Book Five of The Last Rune (2003)
Ilmestymisaika: ? (ko.painos)
Sivumäärä: 592
Kustantaja: Ballatine Books
ISBN: 978-0-553-89773-9
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: The Last Rune #5
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 11, 16 ja 29
Hyllynlämmittäjä: 31

*The enigmatic Shemal has known only two Runebreakers. One, her rival Kelephon, served the Pale King and his army of apocalypse. The other was Travis Wilder, the Runebreaker of prophecy.

Now, in outcast and newly made Runebreaker Larad, Shemal has found a weapon to open the door between worlds. As the shadow of Shemal’s master, the vengeful god Mohg, Lord of Nightfall, looms, Grace Beckett seeks to harness wild magic and Travis Wilder joins her in the struggle between warriors and mages, witches and kings and betrayers of every form.

As the time of final reckoning approaches, Travis and Grace will find themselves facing a dark conspiracy of evil whose virulence threatens to overwhelm anyone who stands in its way. Yet if they don’t succeed in stopping it, two worlds will be lost forever.*



Takakansiteksti antaa hieman harhaanjohtavaa kuvaa kirjan sisällöstä. Shemal ja hänen riimujenrikkojansa Larad esiintyvät nimittäin kirjassa varsin vähän. Joskaan heidän vaikutustaan ei pidä aliarvioida…

Travis seikkailee Maassa. Hän pyrkii löytämään keinon tuhota paha Duratek-yhtiö, estää sitä pääsemästä enää isompaan valtaan Maassa tai ollenkaan valloittamaan Eldhiä. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä Travisin elämässä ei kaikki ole mennyt aivan putkeen… Hän on joutunut nimittäin varsin kiperään elämäntilanteeseen palattuaan Maahan. Onneksi hän on selviytyjä ja onnistuu löytämään apua yllättävältäkin taholta.

Maassa päästään myös seuraamaan Deirdren toimia Etsijöiden (Seekers) riveissä. Hän saa uuden työparin, sekä myös salaperäisen avustajan, joka tuntuu tietävän paljon ja paljastavan varsin vähän…

Eldhissä tapahtuu monella rintamalla. Falken ja Melia katoavat omille teilleen ja ryhmä hajautuu muutenkin pienemmiksi kokonaisuuksiksi. Grace ja Durge lähtevät pienen sotajoukon kanssa pohjoiseen ja valmistautuvat kohtaamaan Valkean kuninkaan (the Pale King) armeijan. Heidän pitää selvitä vaarallisesta matkasta ja keksiä keino herättää muinaisen linnoituksen maagiset puolustukset. Aryn, Lirith ja Sareth taas joutuvat kohtaamaan noitien ja sotureiden, kuninkaiden ja kuningattarien välisen valtataistelun, josta ei selvitä ilman ruumiita… Ja sitten ovat vielä Beltan ja Vani, jotka jakavat yhteisen salaisuuden ja yhteisen rakkauden. Ja ovat valmiita taistelemaan rakkautensa puolesta kummassakin maailmassa.

Loistavaa fantasiaa, loistavaa kerrontaa ja vauhti senkun kiihtyy. Tuhoutuvatko maailmat vai onko vielä olemassa toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti