torstai 11. heinäkuuta 2019

Satu Lusa: Kaunotar ja hirviöt

Alkuteos: Kaunotar ja hirviöt : sarjakuva sen oikean etsimisestä ja niiden väärien löytämisestä (2012)
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 111
Kustantaja: omakustanne
ISBN: 978-952-92-9502-9
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 6, 16, 18 ja 37


*Kaunis, kiltti ja romanttinen Angelica Mähönen ymmärtää täydellisesti miehen psyykeä: onhan hän valmistunut voimaantumisterapeutiksi Peräpohniön kansanopiston tunneälylinjalta. Angelica myös tietää, että hyvä nainen voi rakkaudellaan muuttaa haasteellisimmankin hirviön uljaaksi prinssiksi. Silti ihana Angelica on yksin. Ilman parisuhdetta.


Löytääkö Angelica onnen Christianin, ahkeran hirvesmiehen kanssa? Vai onko kulinaristi Atte sittenkin se oikea? Tekninen tukihenkilö Ripa ei ole ainakaan sitoutumiskammoinen, mutta voiko Angelica mitenkään vastustaa monikulttuurisen Vladin kypsää charmia? Ja sitten on vielä eläimellistä vetovoimaa uhkuva Stobe, vakaa hoitoalan ammattilainen. Onneksi sankarittaremme voi aina kysyä neuvoa empaattisilta ystäviltään.


Kaunotar ja hirviöt on aikuisten satu rakkaudesta ja kumppanuuden etsimisestä. Vaikka henkilöt tässä epäromanttisessa komediassa ovat suorastaan mielikuvituksellisia, tarinassa tuntuu silti vahvana tosielämän karvas sivumaku.*



Naiset ja parisuhde. Meillä jokaisella on varmaan tiedossa se yksi tuttu, joka aina retkahtaa vääränlaisiin tyyppeihin ja syöksyy heti edellisen suhteen jälkeen uuteen? Angelica on juuri sellainen. Tietyllä tapaa naiivi, herkkä ja halukas rakkauteen. Samalla hän antaa ystäviensä polkea itseään ja joutuu kuuntelemaan heidän elämästään saamatta itse mitään vastineeksi.


Kaunotar ja hirviöt on melko suorasukainen sarjakuva, joka parodioi hupaisasti rakkauden - ja ennen kaikkea parisuhteen - kipeän naisen elämää ja ystävyyssuhteita toisten naisten kanssa. Angelicalle sattuvat kohdalle mitä uskomattomimmat tyypit vakavaa seurustelua ajatellen…


Sarjakuva on piirretty vahvalla otteella ja tyylillä, joka minun mieleeni tuo lähes kaiverrusmaisen tekniikan. Vahvat ääriviivat ja voimakkaat värit herättävät tämän tarinan eloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti