sunnuntai 11. elokuuta 2019

Fabien Vehlmann: IAN. 1, An electric monkey

Alkuteos: Un singe électrique (2003)
Kääntäjä: Mark Bence
Kuvittaja: Ralph Meyer
Teksti: Fabien Vehlmann
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 48
Kustantaja: Cinnebook
ISBN: 978-1-84918-371-0
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: IAN #1
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 15, 16, 46 ja 47


*’Intelligent Artificial Neuromechanoid’


An abstract term to characterise a brand-new Robo sapiens prototype: an android that can think, learn and also feel, including pain…


Because IAN is a sentient being, searching for answers; its emotions as yet inadequate to face situations that are beyond its comprehension.


But soon it will need to prove itself, in order to demonstrate its viability to the scientists and shareholders of the Artificial Intelligence Research Institute!*


Hieno scifi-sarjan avaus. IAN on värikäs, realistinen ja mielenkiintoinen sarjakuva. Se kertoo nuoresta androidista, joka on pyritty tekemään mahdollisimman inhimilliseksi ja ihmismäiseksi. IAN tuntee, se pystyy syömään, se oppii erehdyksen kautta jne. Pystyvätkö muut (ihmiset) näkemään IANin muuna kuin koneena?


An electric monkey vie IANin tämän ensimmäiselle kenttätehtävälle, jossa androidin pitäisi pystyä osoittamaan epäilijöille toimivuutensa. Tehtävänä on auttaa pelastamaan onnettomuuteen joutuneen sukellusveneen miehistö. Kaikilla ei kuitenkaan ole puhtaita jauhoja pussissa, vaan tehtävää vaikeuttavat toiset tahot. Ja omakin joukkue epäilee IANin kykyjä.


Kiinnostavan oloinen sarjakuva, josta ei toimintaa puutu. Jatkoa on käännetty englanniksi 2 albumin verran. Nämä menevät ainakin minulla varaukseen, sillä haluan tietää kuinka IANin käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti