perjantai 9. elokuuta 2019

Mikael Bergstrand: Delhin kauneimmat kädet

Alkuteos: Delhis vackraste händer (2011)
Kääntäjä: Sanna Manninen
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 343
Kustantaja: Bazar
ISBN: 978-952-279-131-3
Muoto: e-kirja (EPUB)
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 6, 18, 35 ja 46
Hyllynlämmittäjä: 34


*Hykerryttävän hauska tarina ruotsalaismiehestä, joka yrittää sopeutua Intiaan.


Göran Borg on keski-ikäinen mies. Silloin kun hän ei surffaile netissä, hän ajattelee ex-vaimoaan Miaa. Urakehitys on jämähtänyt paikoilleen, hiusraja kiipeää määrätietoisesti ylöspäin ja housujen vyötärönauha kiristää pahemman kerran. Kahta aikuista lastaan Göran tapaa vain satunnaisesti.


Göranista tuntuu, ettei elämä voisi olla enää yhtään kurjempaa. Mutta kyllä voi. Voi esimerkiksi saada potkut, tulla houkutelluksi chartermatkalle Intiaan, saada hirvittävän turistiripulin ja joutua hylätyksi rähjäiseen hotelliin Jaipurissa.


Mutta sitten hotellihuoneen oveen koputtaa Yogi, joka vie Göranin New Delhiin, missä tämä tapaa kauniin intialaisnaisen Preetin ja rakastuu päätä pahkaa. Asiassa on vain kaksi pientä ongelmaa: 1. Preeti on naimisissa. 2. Mahtavan teollisuuspampun kanssa.*



Delhin kauneimmat kädet osoittautui minulle sellaiseksi hyvä mielen kirjaksi, joka oli hauska lukea. Paljoa en siltä odottanut, mutta se antoi minulle enemmän.


Kirja on kirjoitettu leppoisalla ja humoristisella otteella. Se nauraa itselleen ja henkilöhahmoilleen vaikka kirjassa sivutaankin vakavia asioita. Kirja ei kuitenkaan lyö tärkeitä asioita liiaksi leikiksi, vaan siinä on tyyliä ja hyvää makua.


Juoni on toimiva. Keski-ikäinen mies lähtee elämänsä seikkailuun ja oppii tällä matkalla paljon lumoavasta maasta ja itsestään. Varsin lyhyessä ajassa hän tuntuu elävän enemmän kuin useina aikaisempina vuosinaan. Hän löytää ystäviä, rakkauden ja eräänlaisen tarkoituksen elämälleen. Mutta kyseessä on elämä, joten kaikki ei tietenkään ole ruusuilla tanssimista. Mikä on vain hyvä asia, sillä kirja onnistuu yllättämään positiivisesti.


Mukava, hauska ja humoristinen. Sopivaa kesäistä luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti