lauantai 17. elokuuta 2019

Jari Peltonen: Kylmälän murhat, 1. Sokea hieroja

Alkuteos: Kylmälän murhat. Sokea hieroja (2016)
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 125
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-30615-3
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 18 35 ja 48


*Väinö Vaitinen on pätevä rikostutkija, mutta kun Kylmälän bussipysäkiltä löytyy sokean miehen ruumis, joutuvat pienen kylän poliisivoimat selvittämään ennennäkemätöntä mysteeriä. Kuka on tämä tyylikkäästi pukeutunut uhri, jota kukaan paikallinen ei tunne? Onko kyseessä murha vai äärimmäisen kummallinen onnettomuus? Kumppanukset Väinö ja Calle ryhtyvät ratkomaan tapausta ja sotkeutuvat samalla rikokseen, jonka juuret ulottuvat Kylmälän historiaan ja kauas Suomen rajojen ulkopuolelle.*



Väinö ja kumppanit ovat raikas tuulahdus pienen paikkakunnan poliisivoimia. Väinö itse on herttainen ja ujo suomalaismies, joka ei tajua naapurin tytön ihastusta vaan ennemmin lähtee kalaan. Tai lähibaariin ryypylle tai parille. Hänen toverinsa taas ovat hyviä ilmentymiä erilaisista suomalaisista ihmisryhmistä.


Sarjakuvassa porukalla selvitetään murhatun sokean miehen tapausta. Murhatutkimus on varsinaista palapeliä ja siinä sivussa alkaa paljastumaan yllättäviä asioita. Äkkiä sokeasta murhatusta paljastuukin kokonainen ja kiinnostava elämäntarina.


Sarjakuvan tyyli on rento ja hauska. Kuvia katselee mielellään ja hahmot ovat persoonallisia ja helposti lähestyttäviä. Minun pitänee tutkia löytyykö näitä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti