torstai 17. lokakuuta 2019

Laurie Halse Anderson: Speak

Alkuteos: Speak : the graphic novel (2018)
Kuvittaja: Emily Carroll
Teksti: Laurie Halse Anderson
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 371
Kustantaja: Farrar Straus Giroux
ISBN: 978-0-374-30028-9
Muoto: Sid.
Peukku:  ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 11, 15, 36, 40, 43 ja 49


*”Speak up for yourself - we want to know what you have to say.” From the first moment of her freshman year at Merryweather High, Melinda knows this is a big fat lie, part of the nonsense of high school. She is a friendless - an outcast - because of something that happened over the summer. Now nobody will talk to her, let alone listen. So what’s the point of talking? Through her work on an art project, Melinda is finally able to face what really happened that night. But before she can make peace with the ghosts of the past, she has to confront the reality of the present - and stop someone who still wishes to do her harm. Only words can save her. She can’t stay silent. Not anymore.


With powerful illustrations by Eisner Award -winning artist Emily Carroll, Speak: The Graphic Novel comes alive for new audiences and fans of the original.*
Speak käsittelee todella vakavaa aihetta. Nuori tyttö on joutunut raiskatuksi, mutta hän ei osaa pukea tapahtunutta sanoiksi. Hän vaikenee. Ympäristö käsittää tilanteen väärin ja tyttö joutuu itse tuomituksi. Vanhemmat ja opettajat pitävät häntä hankalana tapauksena ja toiset nuoret sulkevat hänet ulkopuolelle. Melinda joutuu kohtaamaan muiston yksin… Vuoden kuluessa hän joutuu hankaliin tilanteisiin, mutta samalla myös hitaasti toipuu.


Melindan tarina on koskettava. Se on tarina kivusta ja yksinäisyydestä mutta samalla se on myös tarina hitaasta toipumisesta. Se on tarina nuoresta naisesta, joka löytää itsestään voimaa selvitä ja lopulta myös puhua.


Sarjakuvan kuvitus on kaunista katsottavaa. Mustavalkoinen kuvitus herättää tarinan henkiin ja koskettaa. Kuvat ovat puhuttelevia ja ihmisten tunteet voi nähdä heidän kasvoiltaan. Tarinaan on helppo päästä sisälle. Kuvitus tekee tarinalle oikeutta. Upeaa jälkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti