sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Jeff Lemire & Dustin Nguyen: The haunted galaxy

Alkuteos: Ascender. Volume 1, The Haunted Galaxy (2019)
Kuvittaja: Dustin Nguyen
Teksti: Jeff Lemire
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 120
Kustantaja: Image Comics
ISBN: 9781534313484
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Ascender #1
Peukku: ^^b
Huom: julkaistu alun perin Ascender-sarjakuvalehden numeroissa #1-5


*A decade has passed since the events chronicled in the DESCENDER series. Much has changed. Magic has taken the place of machinery, and the rules are very different indeed.


Mila, the daughter of Andy and Effie, spends her days exploring the lonely wilds of the planet Sampson, and trying to stay out of the clutches of the evil disciples of the all-powerful vampire witch known only as Mother. But, like her parents, Mila doesn’t play by the rules, and when a certain robot pal of her dad’s shows up, nothing will ever be the same.


In ASCENDER, New York Times bestselling creators Jeff Lemire (GIDEON FALLS, Sweet Tooth) and Dustin Nguyen (Batman, Secret Hero Society) take readers on an unforgettable fantasy quest with all the scope and heart of their sci-fi classic DECENDER.*




Tätä sarjakuvaa olen odottanut siitä lähtien kun sain loppuun Decenderin. Ja nyt joudun odottamaan taas vaikka kuinka kauan sarjan seuraavaa osaa. Mutta uskon, että odottaminen tulee kannattamaan. Niin ainakin tässä tapauksessa.


Ascender on kaunista katsottavaa. Decenderistä tuttu ja lumoava piirrosjälki ja vesivärimäisyys ovat tallella. Ihmiset ja maisemat ovat kiinnostavan näköisiä ja mielikuvituksekkaita. Nautin kuvista todella.


Myös tarina lähtee hyvin liikkeelle. 10 vuotta on kulunut ja avaruus on muuttunut. Teknologia on lähestulkoon kadonnut ja magia vallannut maailman. Mutta magiaa on vain Äidillä. Vanhalla harpulla, joka hallitsee maailmankaikkeutta rautaisella otteella ja hakee ohjeita edellisiltä Äideiltä. Mutta maailma on muuttuva… Magia laajenee ja ehkäpä tekniikka ei olekaan kokonaan kadonnut? Ehkä se on vain piilossa. Tähän alkavaan sekasotkuun päätyvät Andy ja Mila, hänen tyttärensä. Vanhojen tuttujen on aika kohdata toisensa enemmän tai vähemmän iloisissa merkeissä.

Ascenderin ensimmäinen osa päättyy melkoiseen tilanteeseen. Itse olin itkeä kiukusta. Kunnes...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti