maanantai 1. kesäkuuta 2020

Rick Geary: Black Dahlia

Alkuteos: Black Dahlia (2018)
Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)
Sivumäärä: 80
Kustantaja: NBM Graphic Novels
ISBN: 9781681121789
Muoto: Nid.
Peukku: q^^


*On January 15, 1947, a woman was walking with her daughter in a Los Angeles neighborhood. She passed what looked to be a discarded manikin. It turned out to be the body of Elizabeth Short: posed, drained of blood, meticulously scrubbed, and cut in two. From this point, Geary reconstitutes and reveals for us the life of this 22 year old woman who had become known as “Black Dahlia” because of her striking appearance. She had moved to LA to make it in show business. How could her life have ended in such a ghastly fashion?*





Mustavalkoinen sarjakuva on piirretty melkein kokonaan pelkkää viivaa käyttäen. Toki jotkut täysin mustat alueet on mustattu kokonaan, mutta muuten jälki on viivoitusta. Sinällään melkoinen taidonnäyte. Persoonallista jälkeä, joskaan ei ehkä sieltä esteettisimmästä päästä.


Mustan Dahlian tapaus on varmaan kaikille jotenkin tuttu. Ja jos ei ole, niin tämä sarjakuva antaa enemmän kuin hyvät perustiedot tapauksesta joka edelleenkin kutkuttelee monien mieltä. Itse ainakin tartuin tähän sarjakuvaan nimenomaan uteliaisuudesta. Moni asia selvisi tai tuli ainakin selvemmäksi. Oli myös mielenkiintoista lukea enemmän uhrista ja hänen menneisyydestään. Ehkä hieman olisin kaivannut lisää tietoa poliisitutkinnasta, mutta ehkä sitä ei edelleenkään ole saatavilla.


Hyvä historiallinen toteutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti