sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Conn Iggulden: Miekan mahti

Alkuteos: Empire of Salt: The Sword Saint (2019)
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Sivumäärä: 267
Kustantaja: Otava
ISBN: 9789511356929
Muoto: e-kirja (BookBeat)
Sarjamerkintä: Suolan valtakunta #3
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2020: 49. Vuonna 2020 julkaistu kirja (49/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 7, 9, 24, 33 ja 49 
Lukulistalta: 93

*Imperiumit murenevat, pimeys laskeutuu. Huikean fantasiatrilogian loppuhuipennus on herkkua Game of Thrones -faneille.

Vallananastaja aikoo alistaa Darienin kaupungin hirmuhallintonsa alle, hänen sotilaansa kylvävät kaduille kauhua. Samalla petturuus rehottaa, ja muinainen kaupunki on vaarassa luhistua lopullisesti.

Silti kaupungin muurien sisällä pieni mutta sitäkin rohkeampi joukko valmistautuu vastarintaan. Heidän salaisena aseenaan on Shiangin miekkamestari, ja kaupunkinsa pelastaakseen jokainen joukosta on valmis uhraamaan henkensä.*



Trilogian viimeinen kirja ei petä. Se kokoaa hyvin yhteen kahden aikaisemman kirjan tarinoita ja henkilöitä. Sekä esittelee joukon uusia. Vaikka uusia hahmoja onkin mukana, ei heitä ole liikaa. Eniten ilahduin siitä, että vanhat lempihahmot saavat edelleen loistaa ja että heistä paljastuu uusia puolia. Ihana kuulla tarinoita loppuun. Tai ainakin melkein.

Miekan mahdissa on kulunut parisen vuotta edellisen osan tapahtumista. Maailma on mennyt eteenpäin ja uusi vaara uhkaa. Valloittajakuningas haluaa laajentaa valtakuntaansa ja sankareita tarvitaan pelastamaan Darienin kaupunki, jonka kansalaiset ovat valmiita laittamaan kovan kovaa vastaan. Onneksi Telliuksella on suunnitelma ja keinot sen toteuttamiseksi vaikka maailma koettaakin laittaa hanttiin.

Sujuvaa ja nopeasti etenevää tekstiä. Igguldenin taidon historian kirjoittajana huomaa. Kirjassa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka on hienosti nivottu yhteen fantasian kanssa. Tylsistymään ei lukiessa pääse ja kirjan voi mainiosti lukea vaikka aikaisempien osien lukemisesta olisi kulunut aikaa. Maailma ja henkilöt ovat sen verran mielenkiintoisia, että suosittelen aloittamaan trilogian ensimmäisestä osasta, Darienista ja jatkamaan toiseen osaan Shiangiin.

Pidin sarjasta. Mutta. Miksi ilmeisesti trilogiaksi suunnitellun sarjan viimeisen kirjan viimeiset sivut ovat sellaiset, että siitä olisi erittäin helppo jatkaa vielä ainakin yhteen kirjaan? Vaikka kirja selvästi pääsi jonkinlaiseen lopputulokseen, jäi monia asioita sellaisiksi, että ne eivät ole täysin selviä. Itse ainakin toivoisin vielä jatkoa. En malttaisi päästää irti näistä sankareista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti