tiistai 29. syyskuuta 2020

E. E. Leivo: Stigma

Alkuteos: Stigma : kauhuromaani (2020)
Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)
Sivumäärä: 202
Kustantaja: BoD - Books on Demand
ISBN: 9789528021452
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Huom: [julkaisija] Puustellin tarinat -kirjallisuusseura

*Sinun on parasta unohtaa hänet

Nuori Vera Blum katoaa pääsiäisenä. Tapaus ei jätä rauhaan hänen ystäväänsä Annaa, joka kietoutuu yhä tiukemmin yliluonnollisilta vaikuttavien ilmiöiden vyyhteen. Selvittäessään, mitä tapahtui, Annalle avautuu ovi yhteen katolisen kirkon suurista mysteereistä. Jäljet johtavat Italiaan, mutta onko kaikki sittenkään sitä, miltä näyttää? Kuka Vera oikeastaan oli?

E. E. Leivon Stigma on kauhuromaani nuoresta naisesta, jolla on epätavallisia kykyjä. Ovatko kyvyt lahja vai kirous? Entä mikä lopulta on totta ja mikä kuvitelmaa?*



En ymmärrä, miksi tämän kirjan alanimikkeenä on “kauhuromaani”. Minusta tässä kirjassa ei ollut mitään kauhuun viittaavaa. Tai ei ainakaan sellaisissa määrin, että selkäpiissä olisi hiipinyt jännityksen kihelmöintiä.

Minulle Stigma oli enemmänkin kertomus, jossa käsitellään parisuhdeasioita, työpaikalla tapahtuvia kommervenkkejä ja sivutaan jonkin verran uskonnollisia asioita. Tokihan kummalliset aavistukset ja äkkiseltään ilmestyvät haavat voivat luoda jännittävää tunnelmaa, mutta omalla kohdallani kokemus jäi jotenkin vaisuksi... 

Kirjan kerronta on kohtalaisen sujuvaa. Tekstiä lukee ihan mielellään, mutta välillä aloin hyppelehtiä. Tapahtumat ja henkilöhahmot eivät kiinnostaneet riittävästi. Itse jäin ainakin etäiseksi vähän kaikkien hahmojen suhteen. Mukana olevat ihmissuhdekuviot alkoivat jossain vaiheessa tympimään jokseenkin paljon.

Kirjassa oli ideaa ja potentiaalia, mutta ehkä se olisi kaivannut vielä hieman viimestelyä tai jokin kunnon koukun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti