lauantai 26. syyskuuta 2020

Laura Ingalls Wilder: Pieni talo preerialla

Alkuteos: Little house on the prairie (1935)
Kääntäjä: S. S. Taula
Kuvittaja: Garth Williams
Ilmestymisaika: 1988 (ko.painos)
Sivumäärä: 336
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 9512030691
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Pieni talo #3
Peukku: q^^
Lukulistalta: 98

*Ingallsin perheen tarina

Nyt pikku Laura ja hänen sisarensa Mary ja Carrie matkaavat vanhempiensa kanssa pitkin ääretöntä preeriaa, uutta kotia kohti. Eräänä päivänä he pysähtyvät “ei kenenkään maahan” ja ryhtyvät rakentamaan taloaan. Tässä kirjassa kerrotaan myös miten Ingallsin perhe ystävystyy preerialla asuvien intiaanien kanssa.*




Googlailu olisi ehkä kertonut minulle sen, että kyseessä on sarjan kolmas osa. Muutamat asiat olisivat ehkäpä selvinneet helpommin, jos nuo kaksi edellistä osaa (Pieni talo suuressa metsässä ja Farmarin lapset) olisin lukenut. Hyvin kirjan tapahtumiin pääsi sisälle näinkin, mutta ehkä henkilöhahmot olisivat olleet tutumpia, sillä nyt jäi tunne, että lukijan oletettiin jo tietävän jotain henkilöistä.

Klassikko, jota suositeltiin aikoinaan 100 kirjaa, jotka jokaisen suomalaisen tulisi lukea -listalla. Siksi minäkin tähän kirjaan tartuin. Muuten olisi saattanut jäädä lukematta. Nyt olen ihan tyytyväinen että luin, sillä kirjassa on rauhaisa tunnelma ja se kuvaa varmasti hyvin oman aikansa elämää. Pidin itse siitä, että Charles-isän rakennusprojekteja on kuvattu melko yksityiskohtaisesti. Sen sijaan sitä, miten “pikkuisten tyttöjen tulisi käyttäytyä” -tyylisistä jutuista en pitänyt ollenkaan.

Herttainen lastenkirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti