torstai 13. tammikuuta 2022

Stephenie Meyer: Kemisti

 

Alkuteos: The Chemist (2016)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Leena Pöysti

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Kesto: 17h 26min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511316558

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Pirullisen nerokas trilleri supersuositun Twilight-sarjan luojalta.

CIA:n kemistinä salaisissa tehtävissä toiminut Alex on pakoillut vuosia entisen työnantajansa lähettämiä palkkatappajia. Nainen on kehittynyt mestariksi varotoimenpiteissä, valeidentiteeteissä ja ex-kollegoidensa juonten ennakoinnissa.

Sitten hänet kutsutaan yllättäen takaisin vanhaan työhönsä, kuulustelemaan paatuneita terroristeja kemian keinoin. Pian Alex huomaa olevansa osa tavallistakin kierompaa suunnitelmaa, jossa mikään tai kukaan ei ole sitä miltä näyttää.*




Kemisti oli positiivinen yllätys. Se on sinällään “kepeä,” vaikkakin todella toiminnallinen jännäri. Siinä on joitain itsestään selvyyksiä, mutta monet niistä antaa anteeksi. Jos ei muuten, niin siksi, että kirjan henkilöhahmot ovat mukavan sympaattisia ja heille suo mielellään jotain hyvääkin.

Kirjan juoni on jännittävä. Siinä paetaan salaliittoja, kuulustellaan mahdollisia terroristeja ja taistellaan kirjaimellisesti omasta elämästä ja identiteetistä. Se sukeltaa vakoilun maailmaan, jossa myös pelataan useiden tavallisten ihmisten elämillä. Tulee tuntu, että asiaa on tutkittu. Samalla kirjassa on kuitenkin oma “keveytensä.” Siinä on kevyttä flirttiä, naljailua ja huumoria. Vaikka kyse on elämästä ja kuolemasta, on ote kuitenkin rennompi kuin niissä kaikkein koviksi keitetyimmissä jännäreissä.

Kemistin vahvuus on sen henkilöhahmoissa. He ovat melkoisia persoonia. Ja vaikka tilanne on mitä erikoisin, ovat he silti yllättävän uskottavia. He ovat kiinnostavia ja heidän välisensä kemiat loistavia. Itse ainakin yllätyin iloisesti. Useammin kuin kerran.

Pidin todella paljon myös äänikirjan lukijasta. Pöysti lukee elävästi ja hauskasti. Häntä on kiva kuunnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti