maanantai 19. huhtikuuta 2021

Jean David Morvan: Yksityiskokoelma

 

Alkuteos: Sillage 2: Collection privée (1999)

Kääntäjä: Lauri Narinen

Ilmestymisaika: 2010 (ko.painos)

Sivumäärä: 46

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789522333612

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Sillage #2

Peukku: q^^

*Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, josta he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Viidakkoplaneetalta löydetty Navis-tyttö tuottaa päänvaivaa Sillagen johdolle. Mitä tehdä itsepäisen ihmisen kanssa? Nokkeluutensa ja kestävyytensä ansiosta ainutlaatuinen Navis kiinnostaa monia eri tahoja… ja hänellä on yksi etu, joka puuttuu muilta roduilta: ihmisen ajatuksia eivät telepaatit kykene lukemaan! Navis saa kuitenkin huomata, että kaikki avaruuden asukkaat eivät halua hänelle hyvää…

YKSITYISKOKOELMA jatkaa Sillagen tarinaa huikeilla visioilla ja jännittävillä käänteillä.*



Navis on vähitellen “sopeutunut” elämään osana Sillagea. Hänen erityislaatuisuutensa tekee hänestä halutun kohteen. Niin Sillagen johtohenkilöille kuin keräilijöille… Luvassa taistelua ja kauniita maisemia sekä villiä menoa ja kaahailua avaruudessa.

Kuvitus on mukavaa katseltavaa ja se on täynnä mielikuvituksellisia yksityiskohtia. Henkilögalleria on mielenkiintoinen, joskin jotkut Sillagen avaruusolennot voivat mennä sekaisin keskenään. Suomennos ei ihan hirveästi töki. Mutta vähän kuitenkin kieli vaikuttaa kankealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti