sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Tuutikki Tolonen: Agnes ja unien avain

 

Alkuteos: Agnes ja unien avain (2020)

Lukija: Annu Valonen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 3h 52min

Kustantaja: WSOY

ISBN: 9789510448540

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Agnes #1

Peukku: q^^

*Koukuttava mysteeriromaani lapsille.

Kun Agnes näkee hautakiven oudon tekstin, arvoitus ei jätä häntä rauhaan. Suositun Mörkövahti-sarjan kirjoittajan uusi mysteeriromaani alakoululaisille.

Kaikki alkaa sinä päivänä, kun Agnes avaa hautausmaan portin. Hän on juuri muuttanut tylsääkin tylsempään Harmalan kylään ja jättänyt taakseen pääkaupungin ja vanhat kaverit. Outo tapahtumasarja nappaa kuitenkin Agnesin mukaansa ja hänen elämänsä muuttuu jännittävämmäksi kuin koskaan. Hautakiven teksti nostaa Agnesin karvat pystyyn, ja pian hän alkaa nähdä unia vanhanaikaisesti pukeutuneesta tytöstä, joka kätkee puutarhaan avaimen. Kun sama puutarha oikeasti löytyy Harmalasta, on Angnesin pakko löytää avain. Mihin lukkoon se sopii?

Tuutikki Tolonen (s. 1975) on kirjailija ja sanataideopettaja. Hänen suosittu Mörkövahti-sarjansa on saanut Arvid Lydecken -palkinnon (2016) ja sen oikeudet on myyty jo yli 25 kielelle.

Kati Vuorento (s. 1973) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Vuorennon herkkä ja mystinen piirroskuvitus herättää henkiin Agnesin salaperäisen tunnelman.*




Pieniä mystisiä elementtejä sisältävä kirja, jossa kaksi lasta leikkii salapoliisia ja pyrkii samalla käsittelemään omien elämiensä surullisia tapauksia. Kirjassa sivutaan muuttamista, avioeroa, uusien ystävien saamista ja oman paikkansa löytämistä. Kokonaisuus on rento ja ihan viihdyttävä. Henkilöhahmot melko perinteisiä, mutta heihin tykästyy. Sarjasta on helppo alkaa pitää ja uskon, että Tolosen fanit (niin uudet kuin vanhatkin) viihtyvät.

Itse kuuntelin kirjan äänikirjana. Kuunneltuna se toimi ihan mukavasti, vaikka toisinaan Valosen pehmeä ääni puuroutti osan kirjaimista. Esimerkiksi Pullasta tuli melko usein Ulla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti