tiistai 6. huhtikuuta 2021

Lee Bermejo: Suiciders. Kirja 1

 

Alkuteos: Suiciders (2015)

Kääntäjä: Antti Poussa

Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)

Sivumäärä: 158

Kustantaja: RW Kustannus

ISBN: 9788893510769

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Suiciders #1

Peukku: ^^b

Huom: julkaistu alun perin Suiciders-sarjakuvalehden numeroissa #1-6

*Tervetuloa New Angelesiin.

Enkelten kaupunkiin iski 30 vuotta sitten valtava katastrofi, josta selvisivät vain vahvimmat ja julmimmat. Uudelleenrakentamisen yhteydessä kaupunki sai ympärilleen valtavan muurin, joka erottaa etuoikeutetut ja köyhät toisistaan. Ulkopuolella elämä on jatkuvaa kamppailua selviytymisestä, kun taas sisäpuolen suosituinta viihdettä on seurata biomekaanisesti paranneltujen gladiaattoreiden taistelua Suiciders-areenalla.

Paras taistelijoista tunnetaan nimellä Pyhimys.

Miehestä ei tiedetä juuri mitään, mikä saa valtavat fanijoukot haluamaan vain enemmän kaikkea. Mieluiten enemmän verta, ja sitähän Pyhimyksen elämässä riittää. Samoin kuin salaisuuksia, jotka voisivat paljastuessaan ravistell New Angelesia perustuksia myöten…

Kirjoittaja ja kuvittaja Lee Bermejo on luonut kauniin väkivaltaisen dystopian nimeltään Suiciders. Tämä ensimmäinen kirja kokoaa alkuperäisen lehden numerot 1-6.*



Tuntemamme maailma on muuttunut. Suuri maanjäristys tappoi tuhansia. Los Angeles on muuttunut New Angelesiksi, kaupungiksi jossa on omat sääntönsä. Kaupungiksi, joka on oma valtionsa. Kaupungiksi, jossa ihmiset tappavat toisiaan areenalla. Ja sitä kutsutaan viihteeksi.

Pyhimys on mestari. Moninkertainen voittaja. Mutta hänellä on salaisuutensa. Ja nyt se salaisuudet ovat paljastumassa. Ehkä. Osa haluaa repiä ne esiin. Osa taas pitää ne edelleen varjoissa. Kumpi puoli mahtaa voittaa? Ja mikä onkaan koko totuus muuttuneiden kasvojen takana?

Sarjakuva seuraa Pyhimyksen muistoja ja nykyhetkeä. Vuorottelu menneen ja nykyisen välillä toimii. Se on intensiivinen ja kiinnostava. Jännittävä ja koskettava. Juoni vetää mukaansa ja lukija haluaa tietää lisää. Etenkin lopun kohdalla. Itse syöksyin saman tien katsomaan seuraavaa osaa. Ei. Sitä ei löydy Helmet-kirjastosta. Ei suomeksi eikä englanniksi. Jatkoa on kuitenkin olemassa. Toivottavasti sitä saadaan pian Suomeenkin!

Kuvitus on upeaa jälkeä. Se on vielä mainittava. Raakaa, julmaa ja realistista. Siinä on oma kauneutensa. Värejä on myös käytetty hyvin. On muistojen seepiaa ja todellisuuden rautaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti