keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Stuart MacBride: The Coffinmaker’s Garden

 

Alkuteos: The Coffinmaker’s Garden (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 494

Kustantaja: HarperCollinsPublishers

ISBN: 9780008208332

Muoto: e-kirja (kindle)

Sarjamerkintä: The Oldcastle novels #4 (Ash Henderson)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2021: 49. Kirja on julkaistu vuonna 2021 (26/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 4, 8, 14, 29, 31, 34 ja 37

*A village on the edge…

As a massive storm batters the Scottish coast, Gordon Smith’s home is falling into the North Sea. But the crumbling headland has revealed what he’s got buried in his garden: human remains.

A house full of secrets…

With the storm still raging, it’s too dangerous to retrieve the bodies and waves are devouring the evidence. Which means no one knows how many people Smith’s already killed and how many more he’ll kill if he can’t be found and stopped.

An investigator with nothing to lose…

The medicare baying for blood, the topbrass are after a scapegoat, and ex-Detective Inspector Ash Henderson is done playing nice. He’s got a killer to catch, and God help anyone who gets in his way.*



On kulunut useampia vuosia siitä, kun lukija aikaisemmin sai seikkailla Ashin ja Alicen kanssa. Tätä nykyä kaksikko työskentelee erikoisyksikössä, joka avustaa tarvittaessa poliisia. Nyt he päätyvät myrskyävälle rannikolle, jossa meri on nielemässä maata kitaansa. Aallot paljastavat melkoisen erikoisen puutarhan… ihmisten luurangoista tehdyn. He huomaavat ajavansa takaa tappajaa, joka on riehunut ympäriinsä useita vuosikymmeniä ja haudannut onnettomat uhrinsa omaan puutarhaansa. Nyt tappaja on vapaalla ja hänellä on käsissään uusi uhri…

Samaan aikaan ajetaan takaa myös pieniä poikia kuristavaa tappajaa. Tämä tappaja on surmannut jo kolme lasta ja nyt katoaa neljäs. Ehtivätkö Alice ja Ash pelastamaan tämän neljännen lapsen?

Perinteistä poliisintyötä, joskin reilulla ja roimalla “pahis” asenteella. Ash nimittäin ei ole yhtään sen rehellisempi kuin ennenkään. Hän on valmis taistelemaan omat taistelunsa ja venyttämään sopivaisuuden rajoja jos tilanne niin vaatii. Mies päätyykin mustelmille, riitaantuu useampienkin kanssa ja aiheuttaa sotkun toisensa jälkeen. Onnistuuko hän selviytymään pulatilanteista ja mitenkä hyvin? Kuka selviääkään voittajana näistä peleistä?

Vauhtia, vaarallisia tilanteita, jännitystä ja ihmishenkiä pelissä. Mukana loistavia ja persoonallisia hahmoja (myös Misfit Mob). Voiko muuta toivoa?

Suosittelen lämpimästi! Mutta ei herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti