maanantai 12. huhtikuuta 2021

Zoe Thorogood: The impending blindness of Billie Scott

 

Alkuteos: The impending blindness of Billie Scott (2020)

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 157

Kustantaja: Avery Hill Publishing

ISBN: 9781910395561

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

*Billie Scott is an artist. Her debut gallery exhibition opens in a few months. Within the fortnight she’ll be completely blind.

As Billie struggles to deal with her impending blindness, she sets off on a journey from Middlesbrough to London; into a world of post-austerity Britain and the problems facing those left behind.

Her goal is to find ten people to paint for her exhibition, as well as the inspiration to continue with her art, and the strength to move on with her life.*





Billie on nuori, joka on elänyt vain taiteelleen. Hän on äärettömän epäsosiaalinen. Hän tuntuu olevan vain huoneessaan ja maalaavan. Ja odottavan, että hänet hyväksyttäisiin johonkin galleriaan. Ja sitten niin käy. Mutta Billien maailma on muuttuva muutenkin. Ikävän sattumuksen seurauksena hän on menettämässä näkönsä. Eivätkä näyttelyn maalaukset ole vielä edes idena hänen päässään!

Sarjakuva on kertomus Billien matkasta, jonka aikana hänen on tarkoitus tehdä maalauksensa. Ja elää. Kertomus on koskettava. Se esittelee monia mielenkiintoisia henkilöitä ja näyttää, että onnen voi löytää yllättävän pienistäkin asioista. Samalla se on matka Billien itsensä mieleen, sillä elääkseen edelleen hänen on muututtava ja opittava elämään uudella tavalla.

Kiehtova ja erilainen tarina yhdistettynä persoonalliseen piirtojälkeen on valloittava. Sarjakuva nappaa mukaansa ja sen yksinkertaisuus on kaunista. Värejä on käytetty niukasti, mutta varsin näppärästi. Ne tehostavat ja elävöittävät kerrontaa hyvin.

Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti