sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Maria Pettersson: Historian jännät naiset

 

Alkuteos: Historian jännät naiset (2020)

Lukija: Satu Paavola

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kesto: 13h 36min

Kustantaja: Atena

ISBN: 9789523006935

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2021: 15. Kirjassa on jotain samaa kuin omassa elämässäsi (25/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 8, 13, 20, 29, 36, 37 ja 45

*Odotettu tietokirja tutustuttaa yli sataan voimanaiseen, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan mutta joista harva on kuullut.

Mitä yhteistä on tekoparrassa pelanneella baseball-tähdellä, kolumbialaisella huumepomolla, Yhdysvaltain sisällissodan sankarilla ja japanilaisella samurai-soturilla? He kaikki olivat naisia.

Historian jännät naiset marssittaa esiin liudan kiinnostavia naisia, jotka ovat jääneet suurmieshistorian varjoon: kiinnostavia, uskomattomia, kauheita, törkeitä, sankarillisia ja ennen kaikkea jänniä persoonia. Heidän elämäntarinansa saavat lukijan haukkomaan henkeä ja kysymään: miksi en ole kuullut heistä aiemmin?

Maria Pettersson (s. 1984) on Journalisti-lehden päätoimittaja ja historiaharrastaja, jonka unelma-ammatti oli kansainvälinen seikkailijatar. Historian jännät naiset sai alkunsa Pettessonin Twitter-sarjasta, joka laajeni kirjaksi.*




Helppotajuisesti ja kiinnostavasti kirjoitettu kirja, joka esittelee joukon melkoisen jänniä naisia halki historian. Naiset on esitelty ryhmittäin, kuten hallitsijat, urheilijat jne. Näin ollen heidän löytämisensä ja sijoittamisensa historiaan on helppoa. Kustakin on kerrottu tiedetyt (tai ainakin oletettavasti tiedetyt) perustiedot kuten nimi, synnyin- ja kuolinaika ja tietysti se, miksi he ovat jänniä. Tyyli on rento ja kepeä, siihen on helppo upota. Pätkät ovat sopivan mittaisia, joten ne jaksaa hyvin kuunnella/lukea. Niitä voi napsia useamman tai sitten katsastaa aina yhden kerrallaan. Erittäin sopivaa luettavaa/kuunneltavaa, jos aikaa ei ole paljon.

Lukijana Paavola on kuunneltava. Hän lukee tasaisen varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti