lauantai 10. huhtikuuta 2021

Tuomas Myllylä: Jumalsurma

 

Alkuteos: Jumalsurma (2020)

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 78

Kustantaja: Zum Teufel

ISBN: 9789525754971

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Jumalsurma #1

Peukku: ^^b

*Kauan sitten berserkki Hrotgar teki anteeksiantamattoman synnin: lopettaakseen tuhoisan sodan hän surmasi jumalan, johon oli valalla sitonut itsensä. Kun kaukaa etelästä saapuneet valloittajat asettuivat pohjolaan, Hrotgar itse vetäytyi kauas peikkomaille, sivilisaation ulottumattomiin. Mutta teoilla on seurauksensa, ja joitain velkoja ei voi sovittaa kuin verellä. Kun pohjolan jumalat puhaltelevat liekkiin uutta sotaa, vanha berserkki joutuu vielä kerran tarttumaan kirveeseensä päättääkseen verikoston ja tuhon kierteen: hän aikoo tappaa kaikki jumalat.*






Oi että miten rakasta Myllylän tyyliä käyttää tussia ja kertoa tarinaa! Kuvitus on upeaa mustavalkoista jälkeä. Tehokeinona on käytetty “ruosteenpunaista”, joka kuvastaa yleensä verta. Ja sitä on välillä esillä todella paljon. Tämä sotaisa ja raju sarjakuva ei todellakaan sovi kuvituksensa ja juonensa perusteella lapsille tai herkille. Ehdotonta K18-materiaalia.

Tarina on melko koukuttava. Soturi synkällä missiolla, edessä ylivoimaiselta vaikuttava vihollinen ja matkalle sattuvat mitä yllättävimmät liittolaiset… Ihanaa pohjoista mytologiaa hyödyntävä juoni ottaa mukaansa. Etenkin kun henkilöhahmot ovat mainioita ja kiinnostavia persoonia. Ja käyttävät varsin värikästä kieltä. Kiroilu on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Suosittelen hyvän pohjoisen fantasian ystäville, joita ei ronski kielenkäyttö ja kuvitus haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti